ΔΩΡΟ ΑΔΩΡΟ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (ΦΩΤΟ)

Σοβαρά παράπονα κάνουν αγρότες στην περιοχή του Αμπελώνα για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αγροτικό οδικό δίκτυο μετά από τις παρεμβάσεις που γίνονται από τη δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι τα μηχανήματα περισσότερο χαλάνε παρά διορθώνουν το οδόστρωμα.

Οπως υποστηρίζουν τα μηχανήματα ξύνουν την πάνω στρώση του δρόμου θέλοντας να ισιώσουν το οδόστρωμα, αλλά το υλικό που αφαιρούν δεν το επανατοποθετούν αλλά το εναποθέτουν στα πρανή του δρόμου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα από τη μία στο οδόστρωμα να μένει μόνο χώμα και στα πρανή να γίνονται βουνά αμμοχάλικου, γεγονός που σε περίπτωση βροχής δεν επιτρέπει τα νερά να φύγουν αλλά παραμένουν στο οδόστρωμα μετατρέποντας το δρόμο σε λίμνη.

Επιπλέον το συνεχές ξύσιμο των δρόμων δημιουργεί πρόβλημα και σε αρδευτές που περνούσαν σωλήνες κάτω από το δρόμο αφού έρχονται και πάλι στην επιφάνεια οι σωλήνες στους οποίους προκαλούνται ανεπανόρθωτες ζημιές από τη διέλευση οχημάτων και μηχανημάτων.

Τέλος υποστηρίζουν ότι η συσσώρευση υλικών στα πρανή κρύβει ακόμη και σωλήνες του ΤΟΕΒ ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κάνει αδύνατη την πρόσβαση αγροτών στα χωράφια τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να πληρώσουν μηχάνημα για να δημιουργήσει πρόσβαση από και προς το χωράφι.

“Ολα αυτά τα προβλήματα δεν θα υπήρχαν αν τα χώματα που ξύθηκαν επέστρεφαν στο δρόμο. Τώρα όσο περνάει ο καιρός γίνεται αδύνατη η επαναχρήση τους αφού αρχίζουν και χορταριάζουν” σημειώνει αγρότης του Αμπελώνα που απηχεί και τις απόψεις άλλων συναδέλφων του, χαρακτηρίζοντας δώρο άδωρο τις παρεμβάσεις στο δίκτυο αγροτικής οδοποιίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ