ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ, ΤΟ ΜΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΡΣΙ Η ΑΕΛ!

Ανακοίνωση της ΠΑΕ για τη διαιτησία

Την ήττα από τον Πανιώνιο με 2-0 γνώρισε η ΑΕΛ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής για το θεσμό του κυπέλλου, ενώ εκτός του αγώνα έχασε για μια ακόμη φορά το Μόρα που αποχώρησε τραυματισμένος στο 40’ αλλά και το Μόρσι που μέσα σε 3’ λεπτά δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες και αποβλήθηκε (αυστηρή έως άδικη η δεύτερη κάρτα)

αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες.

Η ΑΕΛ μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, αντίθετα ο Πανιώνιος προειδοποίησε μόλις στο 10’ όταν ο Οικονομίδης δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 17’ ο Σπιριντόνοβιτς, ο οποίος με μακρινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον που δεν μπόρεσε να αντιδράσει σημειώνοντας έτσι το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 27’ ο σκόρερ του Πανιωνίου είδε τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι της ΑΕΛ, ενώ στο 38’ οι «βυσσινί» ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπανανά πάνω στο Μόρα εντός περιοχής, με το ρέφερι να δείχνει «παίζεται» και 2’ λεπτά αργότερα ο αρχηγός της ΑΕΛ αποχωρούσε τραυματίας από την αναμέτρηση.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ βρέθηκε με αριθμητικό μειονέκτημα, αφού ο Μόρσι δέχτηκε μέσα σε 3’ λεπτά δύο κίτρινες κάρτες (αυστηρή η δεύτερη), ωστόσο οι «βυσσινί» έβγαλαν αντίδραση στο γήπεδο πιέζοντας για την ισοφάριση.

Στο 79’ η κεφαλιά του Μπαργκάν πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 84’ νέα κεφαλιά αυτή τη φορά του Γκόλια κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κότνικ.

Τη νίκη για τους Νεοσμυρνιώτες «κλείδωσε» στο 89’ ο Μασούρας, που κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας, πρόλαβε την έξοδο του Κρίστινσον και διαμόρφωσε το 2-0 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

Πανιώνιος (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Πίρις, Οικονομίδης (80′ Παπαγεωργίου), Κεϊτά, Μανθάτης, Σπιριντόνοβιτς (60′ Τσιλούλης), Ντουρμισάι (46′ Μασούρας).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Σαχίτι, Γρομητσάρης, Μόρας (40′ λ.τ. Γκόλιας), Τριποτσέρης, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Ακόστα (57′ Μπαργκάν), Μόρσι, Λεοζίνιο (46′ Ντέλετιτς), Μιλοσάβλιεβιτς.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Οι διαιτητικές αποφάσεις προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ ΑΕΛ που σε ανακοίνωσή της σημειώνει τα εξής:

«Γι’ αυτό που ζήσαμε σήμερα με τον Τάση και με τον Γρατσάνη (αυτός έδωσε την ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μόρσυ, την πρώτη ανύπαρκτη κάρτα την έδωσε ο Τάσης σε φάση που ο Μόρσυ σουτάρει να βάλει γκολ), εξηγεί γιατί σε λίγο καιρό ακόμα και σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν ενδιαφέρον θα παίζουν ξένοι διαιτητές.

Προηγουμένως ο Τάσης δεν έδωσε καραμπινάτο πέναλτι, που θα έδινε και ο Δάρας και στο οποίο μάλιστα τραυματίστηκε ο Μόρας, στον οποίο ο Τάσης έδειξε κίτρινη κάρτα, γιατί έσκισε τη φανέλα του, αφού σηκώθηκε κουτσαίνοντας από το έδαφος από την στεναχώρια του λόγω του νέου τραυματισμού του.

Δεν θέλουμε να μεγαλώσουμε τη δικαιολογημένη διαμαρτυρία μας, γιατί αυτά φτάνουν.

Αν άκουγαν ο Τάσης και ο Γρατσάνης αυτά που έλεγαν ο κόσμος του Πανιωνίου θα κοκκίνιζαν…».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ