Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ

Να αποτραπεί το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά, που έχει δρομολογηθεί για τις 9 Νοεμβρίου, ζητά ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με επιστολή του στον  Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος κ. Παύλο Μυλωνά,

ενώ κοινωνούς τού προβλήματος καθιστά τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΤΕ κ. Κώστα Μιχαηλίδη.

Στην επιστολή το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει τα εξής:

«Με αφορμή τις πληροφορίες ότι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος στις 09.11.18 πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημά της στην Αγιά του νομού Λάρισας, υπήρξα δέκτης έντονων ανησυχιών και παράπονων από πολίτες, ανθρώπους της αγοράς και συνταξιούχους.

Οι κάτοικοι της Αγιάς άλλα και της ευρύτερης περιοχής, αν προχωρήσουν οι ενέργειες για το κλείσιμο του τοπικού καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, κινδυνεύουν να θυμηθούν την ανείπωτη ταλαιπωρία από τις αξέχαστες μέρες των capital controls.

Η Τράπεζά σας, που εθεωρείτο ως η «τράπεζα του λαού», συνέβαλε στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, ιδίως στον γεωργικό και τουριστικό τομέα. Πλήθος απλών νοικοκυριών και συνταξιούχων με τη συμμετοχή τους σε καταθετικά, καταναλωτικά, επενδυτικά, στεγαστικά κ.λπ. τραπεζικά προϊόντα στήριξαν την εύρυθμη λειτουργία τόσο του τοπικού καταστήματος όσο και γενικότερα της Τράπεζάς σας, αποδεικνύοντας έτσι την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σας ίδρυμα.

Η Αγιά είναι το τοπικό διοικητικό και οικονομικό κέντρο της βορειοανατολικής περιοχής του νομού Λάρισας. Ως εκ τούτου, η πλειονότητα των εμπορικών, τουριστικών και αγροτικών δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στην γύρω περιοχή, καταλήγουν να διεκπεραιώνονται με οικονομικές συναλλαγές στα υποκαταστήματα των τραπεζών της Αγιάς.

Επιπροσθέτως, τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της γύρω περιοχής, επιβάλλουν την ύπαρξη των τραπεζικών δομών για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, των αγροτών, των επιχειρηματιών, των ελεύθερων επαγγελματιών αλλά και όλων των πολιτών. Η περιοχή αυτή περιλαμβάνει ορεινά και ημιορεινά χωριά, απ’ όπου ξεκινούν οι συνταξιούχοι να εξυπηρετηθούν και τα παράλια του Αγιόκαμπου, που στην ουσία είναι τα παράλια του νομού Λάρισας και το καλοκαίρι αποτελούν το επίκεντρο της τουριστικής δραστηριότητας.

Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε ότι υπάρχουν και πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα. Οι αγρότες που παράγουν ονομαστά προϊόντα της περιοχής, όπως τα μήλα, τα κεράσια και τα κάστανα, πλαισιώνονται  από ένα ευρύ δίκτυο επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται από την εμπορία αγροτικών προϊόντων μέχρι τον γεωργικό εξοπλισμό.

Καθότι η Αγιά και η ευρύτερη περιοχή εμφανίζει αξιόλογη οικονομική δυναμική, την οποία με στρατηγικές κινήσεις οφείλουμε να ενδυναμώσουμε, θα παρακαλούσα να επανεξετάσετε το ζήτημα που ανέκυψε, ώστε να μην κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αγιά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ