ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Ο ΤΑΜΕΙΑΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Εν μέσω συγχαρητηρίων για την εκλογή του Θ. Μαμάκου ως επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα-Πόλη του αύριο» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης η συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με μοναδικό θέμα συζήτησης την έγκριση ισολογισμού, ταμειακού απολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2017

του Δ. Λαρισαίων, τα οποία και ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία με τις αρνητικές ψήφους των παρατάξεων της Ρ. Καραλαριώτου και της ΛΑΣΥ.

Στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αδαμόπουλος περιέγραψε το δήμο Λαρισαίων ως μια «δυναμική οντότητα που αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον», ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση των δανείων γύρω στο 1 εκ. ευρώ, αναφερόμενος δε στα μειωμένα σε σχέση με το 2016 έσοδα-που ωστόσο παραμένουν υψηλά- απέδωσε το γεγονός στην αύξηση του κόστους μισθοδοσίας, σε επισκευές εξοπλισμού και δαπάνες πρόνοιας.

«Η δημοτική αρχή εκφράζει το χθες και δεν δέχεται ούτε το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης», τόνισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, που με αναφορές στις απευθείας αναθέσεις καταψήφισε την εισήγηση, ενώ ψηφίζοντας «ναι» η παράταξη Κ. Τζανακούλη και ο πρώην δήμαρχος τόνισαν πως «καμιά δημοτική αρχή δεν εκλέγεται μόνο από τεχνικά έργα».

«Έργα της τελευταίας χρονιάς χαρακτηρίζονται ως προεκλογικά. Ο κόσμος θέλει συνολικό έργο το οποίο δεν φαίνεται», πρόσθεσε ο κ. Τζανακούλης.

Επισημαίνοντας πως η πόλη αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα την εισήγηση υπερψήφισαν οι παρατάξεις Εκτ. Νασιώκα και Ντ. Διαμάντου, ενώ χαρακτηρίζοντάς τον «φορομπηχτικό» τον απολογισμό καταψήφισε η ΛΑΣΥ.

«Οι υποδομές της πόλης είχαν σημαντικά προβλήματα, ενώ η γραφειοκρατία βάζει εμπόδια στο όποιο έργο. Υλοποιούμε πλέον έργο ΣΒΑΚ την ώρα που με διεκδικήσεις επιχειρούμε να λύσουμε το γόρδιο δεσμό και να γίνουμε πιο παραγωγικοί για τους πολίτες», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

«Το να μηδενίζεται το έργο της δημοτικής αρχής με εκφράσεις του τύπου “αποχαιρετίστε την εξουσία” είναι το λιγότερο αστείο», κατέληξε ο δήμαρχος απευθυνόμενος στη μείζονα αντιπολίτευση, ενώ με την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων δημοτικών συμβούλων ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία όπου ο απολογισμός πέρασε με πλειοψηφία (31 ναι, 8 όχι).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ