ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ “ΧΑΝΕΤΑΙ” H ΕΞΙΣΩΤΙΚH ΑΠΟΖΗΜΙΩΣH

Στο ζήτημα της νέας οριοθέτησης των περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, που έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση σε αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας, με την απώλεια της εξισωτικής αποζημίωσης, επανέρχεται ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός συνυπογράφει αίτημα της Τομεάρχη Αγροτικών της ΝΔ κ. Φωτεινής Αραμπατζή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σταύρο Αραχωβίτη για κατάθεση του συνόλου των πρακτικών από τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ από τις 14/9/2016 καθώς και μια σειρά πρακτικών ευρωπαικών συνεδριάσεων σχετικών με το θέμα.

Οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνουν πως “εκατοντάδες χωριά σε όλη τη χώρα, που σήμερα είναι χαρακτηρισμένα ως μειονεκτικά, δεν εντάσσονται στις περιοχές που χαρακτηρίζονται με φυσικούς περιορισμούς ή ειδικά μειονεκτήματα, με συνέπεια χιλιάδες γεωργοί και κτηνοτρόφοι των περιοχών αυτών, που έως σήμερα ελάμβαναν την εξισωτική αποζημίωση να μένουν εκτός του νέου συστήματος οριοθέτησης, με τεράστιο πλέον τον κίνδυνο εγκατάλειψης της υπαίθρου και της γεωργικής δραστηριότητας”.

Καταλογίζουν, ακόμη, στην ηγεσία του Υπ.ΑΑΤ τεράστιες ευθύνες για το “μπάχαλο” που έχει προκληθεί, καθώς όπως τονίζουν “η χαλαρότητα και οι καθυστερήσεις της Κυβέρνησης ήταν οι αιτίες να περάσουν 18 ολόκληροι μήνες χωρίς καμία σοβαρή διαβούλευση, με αποτέλεσμα να έρθει στο «και πέντε» μια πρόταση – καταδίκη για τον πρωτογενή τομέα”.

Οι βουλευτές της ΝΔ, για να καταδείξουν την “εγκληματική” όπως την χαρακτηρίζουν, αμέλεια του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου σε μια απόφαση στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα, ζητούν από τον νύν Υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη:

  1. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων των Συμβουλίων Υπουργών Γεωργίας από τις 14/9/2016, καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις του Έλληνα Υπουργού και τα συνοδευτικά έγγραφα.
  1. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών, με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων της Ειδικής Επιτροπής Γεωργίας καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις και συνοδευτικά έγγραφα αυτών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
  1. Το σύνολο των πρακτικών των σχετικών, με το θέμα της νέας οριοθέτησης, συνεδριάσεων της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και όλες τις σχετικές εισηγήσεις και συνοδευτικά έγγραφα αυτών της Ελληνικής Αντιπροσωπείας.
  1. Το σύνολο της αλληλογραφίας σχετικής με το θέμα της νέας οριοθέτησης, της ΕΥΔ ΠΑΑ και των Υπηρεσιών της Ε. Επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ