ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Την ευκαιρία για γνωριμία και συνεργασία προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας στο δήμο Τυρνάβου είχαν χθες τα μέλη των σχολικών επιτροπών α/βαθμιας και β/βαθμιας εκπαίδευσης και τα μέλη των συλλόγων γονέων κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν στο δημαρχείο Τυρνάβου.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των σχολικών επιτροπών για τα όσα έγιναν και για τα όσα προγραμματίζονται να γίνουν στα σχολεία, ενώ οι εκπρόσωποι των γονέων μετέφεραν αιτήματα και προβλήματα που εντοπίστηκαν στα σχολεία.

Μιλώντας στη συνάντηση η πρόεδρος της επιτροπής παιδείας του δήμου Ρούλα Σουρλατζή Ζαχαράκη η οποία αφού τόνισε ότι η συνάντηση έγινε με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών και είχε ως στόχο, πέρα από τη γνωριμία και τη συζήτηση για τα προβλήματα των σχολείων, να τιμήσει ο δήμος τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων για την προσφορά τους στα σχολεία  και στους εκπαιδευτικούς και κατ΄επέκταση στην κοινωνία.

“Ο εθελοντισμός είναι ένας εναλλακτικός τρόπος συμμετοχής του πολίτη στα κοινά αλλά και ένα αντίδοτο στην εσωστρέφεια, στην αποξένωση και στον ατομισμό.

Δεν είναι απλά ένας όρος. Αποτελεί στάση ζωής, που ενστερνίζεται ιδιαίτερες αξίες όπως η αγάπη, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η συλλογική συμμετοχή. Είναι η αυθόρμητη και ανιδιοτελής προσφορά ανθρώπινης ενέργειας και η ηθελημένη παροχή υπηρεσιών. Μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους, ο καθένας απ΄ αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης.

Η πολύχρονη παρουσία των Συλλόγων Γονέων μέσα στα σχολεία και ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, έχει δώσει δείγματα ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ Τοπ. Αυτοδιοίκησης, Εκπαιδευτικών, Γονέων, Μαθητών με σημαντικά αποτελέσματα στην καλή λειτουργία των σχολείων”, σημείωσε η κ. Σουρλατζή. υποστηρίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει σύλλογος γονέων σ΄όλα τα σχολεία:

Γιατί οι γονείς δεν έχουν άλλο χώρο για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων, που για δεκαετίες αντιμετωπίζει η Παιδεία.

Γιατί  οι γονείς  πρέπει να είναι κοντά στα προβλήματα των παιδιών τους

Γιατί  τα κοινωνικά προβλήματα αυξάνουν και διογκώνονται. Μόνο η συλλογικότητα και η συσπείρωση μπορεί να δώσει απαντήσεις και λύσεις.

Γιατί το «τίποτα δεν μπορεί να γίνει» είναι ένας βολικός ΜΥΘΟΣ.

Γιατί το ανοικτό Σχολείο, το ήρεμο κλίμα, το φιλικό και γνώριμο περιβάλλον είναι βασικές προϋποθέσεις για την μόρφωση των παιδιών μας.

Με τις ιδέες και προτάσεις σας στηρίζετε τις προσπάθειές των εκπαιδευτικών

Το σχολείο είναι ένας εξαιρετικά ευαίσθητος κοινωνικός χώρος.

Κλείνοντας η κ. Σουρλατζή τόνισε:

“Το ενδιαφέρον όλων μας,  γονέων, εκπαιδευτικών, τοπικής αυτοδιοίκισης  και κυρίως του κράτους θα πρέπει να επικεντρώνεται στην ομαλή και ήρεμη λειτουργία του, πέρα από σκοπιμότητες και περιττές αντιπαραθέσεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ