ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σήμερα ενώπιον ιεραρχών, κληρικών και πιστών ο μητροπολίτης Ιερώνυμος έδωσε το μέγα μήνυμα εντός της μονής Πετράκη

Κατά την κρατούσα Εκκλησιαστική Τάξη ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, έδωσε το Μέγα Μήνυμα εντός του Καθολικού της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Προέδρου, Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, παρουσία ιεραρχών, κληρικών και πιστών.

Η χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Τη σημερινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας για την εκλογή του νέου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου παρακολούθησαν δεκάδες πιστοί που έφτασαν νωρίς το πρωί από τη Λάρισα, μεταξύ των οποίων ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και η πρώην βουλευτής Βάσω Αλεξανδρίδου, ενώ το παρών έδωσε και ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης.

Ο Β. Κόκκαλης

Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμου ανέφερε:

“Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς το νέο μας Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο για την εκλογή του. Από σήμερα, η Μητρόπολή μας απέκτησε ένα σεμνό, ικανό και εργατικό ποιμενάρχη στο τιμόνι της.Οι ευχές όλων μας είναι να ποιμάνει με σύνεση και αγάπη το ποίμνιο του, σε μία ιστορική Μητρόπολη, στον αρχιερατικό θρόνο της οποίας κάθισαν σπουδαίες μορφές της σύγχρονης Εκκλησίας μας.

Είμαι πεπεισμένος πως η μέχρι τώρα πορεία του νέου μας Μητροπολίτη, οι γνώσεις, η εμπειρία και προπαντός η σεμνότητα και το εκκλησιαστικό ήθος με το οποίο πορεύεται, εγγυώνται την άρτια επιτέλεση του Θεάρεστου έργου του.

Τον αναμένουμε πλέον στη Λάρισα με μεγάλη χαρά, προσμονή και προσδοκία, για την επικείμενη ενθρόνισή του.

Πάντα άξιος Σεβασμιότατε Λαρίσης Ιερώνυμε!”

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Συνήλθε σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018, στην τέταρτη Τακτική Συνεδρία της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

Μετά την προσευχή ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη απαρτία.

Κατόπιν επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.

Εν συνεχεία άρχισε η ψηφοφορία περί του τρόπου πληρώσεως της κενής Μητροπολιτικής Έδρας Λαρίσης και Τυρνάβου. Επί συνόλου 80 ψηφισάντων, η πρόταση δι’ εκλογής έλαβε 68 ψήφους και η πρόταση διά καταστάσεως 10 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 1 άκυρη ψήφος. Έτσι η Ιεραρχία απεφάνθη υπέρ της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως δι’ εκλογής.

Ακολούθησε η διαδικασία της πληρώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου δι’ εκλογής. Για την κατάρτιση του τριπροσώπου, επί συνόλου 80 ψηφισάντων έλαβαν:

1) Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος, ψήφους 69

2) Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, ψήφους 40

3) Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Παπαλέξης, ψήφους 24

Επίσης ευρέθη 1 άκυρη ψήφος.

Επί της δευτέρας ψηφοφορίας και γενομένης της διαλογής των ψήφων, ανεδείχθη Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος με 68 ψήφους, επί συνόλου 80 ψηφισάντων και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αχίλλιος Τσούτσουρας έλαβε 9 ψήφους. Επίσης ευρέθησαν 1 λευκή και 2 άκυρες ψήφοι.

Ακολούθως σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολήθηκε και με την ψήφιση Κανονισμών.

Μετά το πέρας της Συνεδριάσεως, ακολούθησε το Μικρό Μήνυμα του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτου στην αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com