ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΓΙΑ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟ ΣΠΟΤ ΤΟΥ Τ. ΣΦΗΝΟΥ

«Φαρμάκι» για τον Τόνι Σφήνο από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής! Αιτία; Μία διαφήμιση του 11880 που τον θέλει… σκανδαλιάρη φαρμακοποιό!Το σποτ αρχίζει με την εικόνα ενός φαρμακείου που διανυκτερεύει, αν και κλειστό. Υπάρχει ωστόσο χειρόγραφη ταμπέλα που ενημερώνει «Επιστρέφω αμέσως»… 
Ο πρωταγωνιστής Τόνι είναι μέσα, μαζί με μια όμορφη κοπέλα. Με πονηρούτσικες διαθέσεις τής χαϊδεύει το πόδι, τη ρωτάει αν πονάει για να την κάνει… μάκια να περάσει! «Εδώ πονάει;» τη ρωτάει. «Αχ! Ναι!» του απαντάει εκείνη και ο Σφήνος τής δίνει ένα φιλί, λέγοντας το χαρακτηριστικό «Πάει!». Στο επόμενο πλάνο οι πελάτες -μεγαλύτερης ηλικίας- έχουν κάνει ουρά παρακολουθώντας τη σκηνή, ανυπόμονοι να έρθει η σειρά τους. Ο Σφήνος τούς κάνει νόημα να περιμένουν λίγο, με έναν παππού να εκφράζει το σλόγκαν: «Ολοι ζούμε, αλλά πώς ζούμε».

Αυτό το διαφημιστικό λοιπόν εξόργισε τον Σύλλογο των Φαρμακοποιών Αττικής, το Δ.Σ. του οποίου εξέδωσε γραπτή καταγγελία προς το ΕΣΡ, που αναγράφει μάλιστα και τη λέξη «Επείγον» ζητώντας να παρέμβει λόγω αρμοδιότητας. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής καταγγέλλει την άθλια, σεξιστική αλλά πρωτίστως προσβλητική για το γυναικείο φύλο, ανθρώπινη αξιοπρέπεια και επαγγελματική υπόσταση, διαφήμιση του 11880 που προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, λόγω αρμοδιότητας».

Τέλος, προειδοποιεί ότι «θα προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες νομικές ενέργειες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ