ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δήλωση του πρόεδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ

Με έκπληξη διαβάσαμε όλοι, το Σχέδιο Νόμου του κ. Γαβρόγλου, που στάλθηκε προσφάτως για διαβούλευση, όπου προβλέπει κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και όχι συγχώνευση με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Αντ’ αυτού μάλιστα, προβλέπεται ότι με μία απλή απόφαση της Συγκλήτου, θα μπορούν στο μέλλον να αλλάζουν τμήματα, καθηγητές και διοικητικό προσωπικό.

Η «καμπάνα» για τον κ.Γαβρόγλου, ήρθε βέβαια από την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπου καταψήφισε το Σχέδιο Νόμου, από την ίδια απόφαση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που επίσης αρνήθηκε να συμμετάσχει στο υπό διαβούλευση Σχέδιο και την άρνηση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά απ όλα αυτά, άρχισε το «show ο Γαβρόγλου», όπου έφτασε στο σημείο να ζητήσει δημοψήφισμα για να ανακληθούν οι αποφάσεις που δεν ήταν ευνοϊκά προσκείμενες στο νομοσχέδιό του.

Ο τεχνολογικός χαρακτήρας της εκπαίδευσης, δε μπορεί ούτε να καταργείται, ούτε να υπονομεύεται. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα, στερεί από την πόλη της Λάρισας χιλιάδες φοιτητές, με σοβαρό αντίκτυπο στην τοπική αγορά.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν δεσμευτεί για την διασφάλιση του τεχνολογικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, με την ισόμετρη ανάπτυξή του σε δημόσιο και ιδιωτικό χαρακτήρα.

Τα ερωτήματα που πλανώνται στην κοινωνία της Λάρισας όμως είναι, γιατί τώρα που ανοίγουν τόσα ΙΕΚ, καταργείται το ΤΕΙ Θεσσαλίας; Ποιους σκοπούς εξυπηρετεί το νομοσχέδιο Γαβρόγλου και πόσο θα κοστίσει;

Ας πάψουν επιτέλους οι αριστεροί κυβερνώντες να κάνουν τον τιμητή της δημόσιας εκπαίδευσης, γιατί η πολιτική τους και στην εκπαίδευση, θυμίζει τον Κολόμβο πριν ανακαλύψει την Αμερική,

Έφυγε και δεν ήξερε που πήγαινε.

Έφτασε και δεν ήξερε που ήταν.

Γύρισε πίσω και δεν ήξερε που είχε πάει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ