ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα του ΟΠΕΚΕΠΕ, η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης προγραµµατίζεται µετά τις 16 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, και το αργότερο έως τις 15/10, θα πληρωθούν ενισχύσεις που αφορούν τα επιχειρησιακά προγράµµατα των οργανώσεων παραγωγών, τα προγράµµατα προώθησης οίνων και γεωργικών προϊόντων,

αναδιάρθρωσης αµπελώνων και µελισσοκοµίας.

Στα µέσα Δεκεµβρίου, και όσον αφορά τις άµεσες ενισχύσεις του έτους 2018, θα χορηγηθούν η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η Πράσινη Ενίσχυση και η Ενίσχυση για τους γεωργούς νεαρής ηλικίας. Επιπλέον, έως το τέλος του έτους, θα πληρωθεί στους δικαιούχους η Εξισωτική Αποζηµίωση έτους 2018, αλλά και όλες οι εκκρεµότητες των προηγούµενων ετών.

Επίσης, έως τα τέλη Νοεµβρίου προγραµµατίζεται η προκαταβολή του 2ου έτους για τη Βιολογική Γεωργία –αφού προηγηθεί µέσα στον Οκτώβριο η εκκαθάριση του 1ου έτους– και η προκαταβολή του 1ου έτους για τη Βιολογική Κτηνοτροφία.

Έως τα τέλη Νοεµβρίου, προγραµµατίζεται η πληρωµή και άλλων μέτρων του ΠΑΑ 2014-2020, όπως η προκαταβολή του πρώτου έτους για τη «Μείωση της νιτρορύπανσης».

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ