ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΤΟΥ ΤΕΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα 05/10/2018 με αφορμή τη δημοσιοποίηση του Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την κατάργηση του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και αφού έλαβε υπόψη της

την απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ, αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  1. Να εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στο Σχέδιο Νόμου που προβλέπει την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και να προτείνει την άμεση απόσυρσή του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.  
  2. Ως τεχνικός σύμβουλος της πολιτείας και αναγνωρίζοντας τη συμβολή του ΤΕΙ Θεσσαλίας στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της πόλης υποστηρίζουμε σαφώς την αναγκαιότητα ύπαρξης του Ιδρύματος, ως αυτοτελούς ακαδημαϊκής μονάδας, με έδρα την πόλη της Λάρισας.
  3. Εκφράζουμε την πλήρη εμπιστοσύνη και τη στήριξη μας στον Πρύτανη και στη Σύγκλητο του ΤΕΙ Θεσσαλίας και θα είμαστε αρωγοί σε κάθε ενέργειά τους που προσβλέπει στην περιφερειακή ανάπτυξη και αξιοποίηση της τριτοβάθμιας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, κατεύθυνση που έχει άλλωστε καθοριστεί και από τις σχετικές αποφάσεις τηςΑντιπροσωπείας του Τμήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ