ΓΟΝΕΙΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΙ ΣΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Αναστάτωση το πρωί της Πέμπτης λόγω της εισόδου άγνωστου εξωσχολικού νεαρού στον αύλειο χώρο του σχολείου, ενώ το θέμα έφερε στη Βουλή ο Γ. Κατσιαντώνης

Μία παράξενη υπόθεση εισόδου άγνωστου νεαρού στον αύλειο χώρο του 1ου νηπιαγωγείου Ελασσόνας απασχολεί από το πρωί της Πέμπτης την τοπική κοινωνία, με τους γονείς να είναι ανάστατοι και να ζητούν τη μεταφορά του σχολείου σε άλλο διδακτήριο λόγω επικινδυνότητας και ακαταλληλότητας του σημερινού διδακτηρίου.

Μάλιστα μέχρι να δοθεί μία λύση αποφάσισαν να προσλάβουν εταιρεία φύλαξης για να επιτηρεί το χώρο τις ώρες παρουσίας των παιδιών τους στο σχολείο.

Με αφορμή το περιστατικό που όπως υποστηρίζουν είναι το δεύτερο τα τελευταία χρόνια οι γονείς συνέταξαν επιστολή στην οποία αναφέρουν:

«Την Πέμπτη 4/10/2018 περίπου στις δέκα το πρωί. την ώρα που το μάθημα διεξαγόταν κανονικά, άγνωστος εξωσχολικός άνδρας ηλικίας 22-25 ετών και χωρίς να είναι ρακένδυτος αλλά και χωρίς να κινεί υποψίες βρέθηκε μέσα στον προαύλιο χώρο Η δασκάλα που εκείνη την ώρα τον εντόπισε, στην αρχή νόμιζε πως πρόκειται για γονέα και τον ρώτησε τι ήθελε με αποτέλεσμα να διαπιστώσει ότι δεν αφορά το σχολείο η παρουσία του. με τον ίδιο να αρχίσει να τρέχει, εκείνη να τρομοκρατείται και του ξαναρωτάει τι θέλει, με αποτέλεσμα ο άνδρας να βγει από εκεί που μπήκε που όμως παρατήρησε η εν λόγω εκπαιδευτικός, είχε μπει από την επάνω περίφραξη του σχολείου, που συνορεύει με τη πλαγιά του βουνού σχεδόν δίπλα στο οδικό δίκτυο που οδηγεί στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Ολυμπιώτισσας! Αμέσως ενημέρωσε την διευθύντρια και καλέσανε την αστυνομία Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό του χωρίς να μπορέσει να τον συλλάβει Ενημερώθηκαν άμεσα όλοι οι γονείς να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους και στη συνέχεια όταν κατέφθασαν εκεί άκουσαν την διευθύντρια του νηπιαγωγείου να τονίζει, όπως αναφέρουν, σε έξαλλη κατάσταση πως έχει στείλει έγγραφα στο Δήμο για τα πολλαπλά θέματα που αντιμετωπίζει ο χώρος, όχι μόνο της ασφαλείας και πως δεν είχε καμία ανταπόκριση Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γονείς μαζί με τις δασκάλες να κατευθυνθούν στο Αστυνομικό τμήμα, όπου οι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν Μάλιστα ενημέρωσαν τους γονείς και την Αστυνομία πως και παλιότερα βρήκαν «ζευγαράκι» μέσα στις τουαλέτες, επισημαίνοντας πως αυτό το περιστατικό με τον άγνωστο άνδρα. ήταν στην ουσία το δεύτερο κρούσμα

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, όπου μας δέχτηκε ο Δήμαρχος Νίκος Ευαγγέλου και ζητήσαμε άμεσα λύση. από την επόμενη ημέρα Ο Δήμαρχος τόνισε την ακαταλληλότητα του κτιρίου και υποσχέθηκε καινούργιο νηπιαγωγείο αλλά στο αίτημα για φύλαξη από την πλευρά του Δήμου τόνισε πως αυτό δεν είναι δυνατό λόγω μη επάρκειας υπαλλήλων Μας τόνισε επίσης πως το όλο θέμα αφορά και την Πρωτοβάθμια ενώ μεσολάβησε για να κλειστεί ένα ραντεβού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να δοθεί λύση με πιθανή ημερομηνία λύσης του θέματος στις 15 Οκτώβρη Τη Παρασκευή 5/10/2018 με κοινή απόφαση των γονέων τοποθετήθηκε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης έξω από το σχολείο ώστε να επιβλέπει

Ως επακόλουθο φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας στο σχολείο και ζητάμε μια άμεση και επιτακτική λύση

1)            Βοηθητικό προσωπικό και φύλαξη του σχολείου κατά το σχολικό ωράριο μέχρι τη λύση του προβλήματός μας και

2)            Απομάκρυνση και στέγαση του σχολείου σε ασφαλή χώρο για τα παιδιά μας

Επισυνάπτουμε όλες τις υπογραφές των γονέων και το έγγραφο της Αστυνομίας και γνωστοποιούμε ότι πλέον είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς υπεύθυνοι για την ασφάλεια των παιδιών μας».

Ο Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ

Να ενεργήσει άμεσα στην επικινδυνότητα  που απειλεί την ασφάλεια των παιδιών στο 1ο νηπιαγωγείο Ελασσόνας, μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατία Γιώργος Κατσιαντώνης.

“Είναι αδιανόητο, να αποτελεί… ξέφραγο αμπέλι το σχολείο και να μην υπάρχει μέριμνα για προστασία από την Πολιτεία ” επισημαίνει ο Γιώργος Κατσιαντώνης, επισυνάπτοντας την επιστολή 33 γονέων, που φοβούμενοι για τη ζωή των παιδιών τους τοποθέτησαν ιδιωτική εταιρεία φύλαξης (!) για να “περιπολεί”  σε ακτίνα γύρω από το κτίριο.

“Η φύλαξη του σχολείου και η προστασία των παιδιών είναι δική σας υποχρέωση, και όχι των γονέων” αναφέρει στον Κώστα Γαβρόγλου ο Βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ, που ζητά να δώσει οριστική λύση στο ζήτημα, και να πράξει τα αυτονόητα στα δίκαια αιτήματα των γονέων για φύλαξη καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, καθώς και την  επείγουσα μεταφορά του σχολείου σε χώρο που να καλύπτει όλες της προϋποθέσεις.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

Θέμα: «Μπάτε σκύλοι αλέστε» το 1ο Νηπιαγωγείο Ελασσόνας- άγνωστος εισέβαλε μέσα και περιφερόταν ανενόχλητος στο χώρο του σχολείου, άλλοι ανακαλύπτονται σε…περιπτύξεις στους χώρους υγιεινής (τουαλέτες)- το σχολικό κτίριο είναι από κάθε άποψη ακατάλληλο από ετών και δεν πληροί τους κανονισμούς ασφάλειας και υγιεινής, ως εκ τούτου είναι μη λειτουργικό κατά τα οριζόμενα στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο- Υποχρεούστε να δώσετε λύση και να λάβετε τα δέοντα μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών.  

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί των εν θέματι αναφερομένων εγγράφων, και συγκεκριμένα της επιστολής διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Νηπιαγωγείου Ελασσόνας καθώς και του από 4/10/2018 Δελτίο Συμβάντος Α.Τ. Ελασσόνας, τα οποία επισυνάπτονται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

φωτο: elassona-city.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ