ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Με στόχο τον προγραμματισμό δράσεων ενόψει της απεργία της 8ης Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη ευρεία σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές στάθηκε ιδιαιτέρα στο μαζικό χαρακτήρα που θα πρέπει να έχει η κινητοποίηση σημειώνοντας πως «αυτή απεργία θα πρέπει να αποτελέσει απαρχή της αντεπίθεσης της εργατικής τάξης, μέσα από τις πάμπολλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και γι’ αυτό πρέπει να πετύχει και για να γίνει αυτό χρειάζεται να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου και συνδικαλιστή, αλλά και κάθε εργαζόμενου».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, προσπαθεί να καλλιεργήσει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα, νέες αυταπάτες, ότι με το τέλος του χρηματοδοτικού προγράμματος από την Ε.Ε και το ΔΝΤ, τέλειωσαν τα μνημόνια, οπότε θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή των εργαζομένων, ενώ τα ψίχουλα σε βάθος τετραετίας που εξήγγειλαν και από την ΔΕΘ, ο κ. Τσίπρας, όπως και ο κ. Μητσοτάκης, εφόσον κι αυτά δοθούν, θα εκμηδενισθούν από την μείωση του αφορολόγητου και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τη μεγάλη χασούρα από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και από την άγρια φοροληστεία, που μας επέβαλαν, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα κόμματα δεν προτίθενται να καταργήσουν κανέναν από τους 700 μνημονιακούς νόμους, ενώ είναι δεσμευμένοι, για νέα αντεργατικά μέτρα τουλάχιστον έως το 2060», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΛ.

Κάνοντας ειδική αναφορά στις συνεχείς διώξεις συνδικαλιστών ο κ. Τσιαπλές κατέληξε λέγοντας πως η διοίκηση του ΕΚΝΛ, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανεργατικής απεργίας, για την Πέμπτη 8 Νοέμβρη και συγκέντρωση στις 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία απευθύνοντας ταυτόχρονα κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις τοπικά και πανελλαδικά, να πάρουν ανάλογη απόφαση.

«Ήδη έχουν αποφασίσει δεκάδες άλλα Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία σε όλη τη χώρα», ενημέρωσε τα μέλη των ΔΣ ο πρόεδρος του ΕΚΛ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ