ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΥΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΜΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Το μήνυμα του Μ. Χαρακόπουλου για το νέο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο μετά την χειροτονία του

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος παραβρέθηκε στη χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργείας, που προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και συλλειτούργησε πλήθος Μητροπολιτών και Επισκόπων, ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είναι μια ημέρα χαράς για την Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. Αναφωνήσαμε το Άξιος κατά τη χειροτονία του νέου μας δεσπότη κ. Ιερωνύμου. Η ανάληψη του πηδαλίου της ιστορικής μας μητρόπολης από τον νέο μας επίσκοπο γεννά ελπίδες και δημιουργεί προσδοκίες ότι θα φέρει μια νέα αύρα στην τοπική μας εκκλησία. Δεν γνώριζα έως σήμερα τον νέο ποιμενάρχη μας. Έχοντας, όμως, εμπιστοσύνη στην εν Αγίω Πνεύματι κρίση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον υποδεχόμαστε με σεβασμό στο σχήμα του και ανοιχτές αγκάλες. Είμαι πεπεισμένος ότι σύντομα με το λόγο και τα έργα του θα κερδίσει το σεβασμό στο πρόσωπό του και κυρίως την αγάπη των Λαρισαίων.

Εχέγγυα για την ποιμαντορία του είναι η ευρυμάθειά του, η βαθιά του μόρφωση, η ακαταπόνητη εργατικότητα, αλλά και η ταπεινοφροσύνη και το εκκλησιαστικό ήθος που συμμαρτυρούν όσοι τον γνωρίζουν. Αλλά και το γεγονός ότι ο νέος μας δεσπότης εισήλθε στον κλήρο από τον μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Νικόλαο, αυστηρό στις προϋποθέσεις χειροτονίας κληρικών, αποτελεί ένα επιπλέον πειστήριο για το ήθος του ανδρός.

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερα χρήσιμη θα είναι η πολύτιμη εμπειρία του στην άσκηση διοίκησης. Θα έλεγα ότι είναι καλός οιωνός το γεγονός ότι μας έρχεται στη Λάρισα ακολουθώντας τα βήματα του μακαριστού δεσπότη μας κυρού Ιγνατίου. Όπως κι εκείνος, έτσι κι αυτός, μας έρχεται από την Αρχιεπισκοπή όπου υπηρέτησε ως Α΄ Γραμματεύς δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο. Εύχομαι και ελπίζω να αποδειχθεί άξιος συνεχιστής του έργου του αείμνηστου δεσπότη μας. Ο Θεός να του δίνει υγεία και φώτιση για το καλό της Εκκλησίας και του τόπου μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ