ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ “ΚΟΣΜΗΜΑ” ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ

Φωτορεπορτάζ από τη σημερινή τελετή των εγκαινίων

Με κάθε επισημότητα έγιναν σήμερα στην Τ.Κ. Δένδρων τα εγκαίνια του νέου πανέμορφου πολιτιστικού κέντρου που έκτισε ο δήμος Τυρνάβου για να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία για πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και ως κτίριο του ΚΑΠΗ.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Χρ. Τασιούλας και ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Πινακάς που εκπροσώπησε τον περιφερειάρχη, παρουσία του συνόλου σχεδόν των κατοίκων των Δένδρων και εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων.

Νωρίτερα στον αύλειο χώρο του κτιρίου εψάλη αγιασμός, ενώ σε χαιρετισμό του ο κ. Τασιούλας ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή και προσωπικά το δήμαρχο που ξεπέρασαν αρκετές δυσκολίες και ολοκλήρωσαν ένα σημαντικό για την περιοχή έργο που αποτελούσε αίτημα των κατοίκων της επί σειρά ετών. Παράλληλα ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Κ. Κουλιό για το σχέδιο του κτιρίου και για την επίβλεψη αλλά και όλους όσοι βοήθησαν για να ολοκληρωθεί το έργο και σημείωσε ότι στο κτίριο θα μπορεί επιτέλους η τοπική κοινωνία να αναπτύσσει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αφού τόνισε ότι είναι χρέος της κάθε δημοτικής αρχής να ικανοποιεί ουσιαστικά αιτήματα της κάθε τοπικής κοινωνίας δίνοντάς τους δυνατότητες να αναπτύξουν κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε για να εγκριθεί και να κατασκευαστεί το έργο, ενώ αφού τόνισε ότι ο περιφερειάρχης δεν μπόρεσε να παραστεί στα εγκαίνια αφού παραβρέθηκε στη χειροτονία του νέου μητροπολίτη το πρωί σήμερα στην Αθήνα, στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή συνεργασία που έχουν αναπτύξει δήμος και περιφέρεια σχεδιάζοντας και υλοποιώντας από κοινού σημαντικά έργα σε όλο το δήμο.

Τέλος ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για την υλοποίηση του έργου αλλά και όλους όσοι παραβρέθηκαν στη σημερινή τελετή.

Το κτίριο που εγκαινιάζεται έγινε με χρήματα του δήμου που προήλθαν από την πώληση σχολικού κλήρου και προορίζεται για την πραγματοποίηση διάφορων εκδηλώσεων προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και για φιλοξενία του ΚΑΠΗ.

Το κτίριο είναι ισόγειο και έχει συνολική δόμηση 219 τ.μ. κύριων χώρων και 80 τ.μ. ημιυπαίθριων χώρων. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 335.000 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ και δημοπρατήθηκε το 2016 ενώ ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 54%.

Οι εργασίες ανέγερσης του κτιρίου ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2017 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ