ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών παρουσία αρχιερέων, εκπροσώπων των αρχών, κλήρου και λαού τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τους αρχιερείς  που τον εξέλεξαν στη μητρόπολη, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος στην αντιφώνησή του μίλησε για την ιστορική Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου και κάλεσε τον νέο Μητροπολίτη να αξιοποιεί τα τάλαντά του, τα χαρίσματά του, για το κοινό καλό.

Επιπλέον, εξήρε την προσωπικότητα του μακαριστού μητροπολίτη Ιγνατίου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «επίσκοπο της σιωπής, της γαλήνης, της ηρεμίας και της ταπείνωσης».

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο λαός είναι απογοητευμένος και οργισμένος και αυτό φαίνεται καθημερινά και σημείωσε πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για να μην επικρατήσει στην πατρίδα μας η φιλοσοφία του Ευρωπαίου διανοητή που υποστηρίζει ότι ο άλλος είναι ο εχθρός μου αλλά η διδασκαλία του αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ που λέει ότι ο άλλος είναι ο Παράδεισός μου».

Τη σημερινή χειροτονία παρακολούθησαν ο αρχηγός της Ενωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης, οι βουλευτές Μ. Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης και ο δήμαρχος Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ