ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

«Γνώση, επιστήμη, καινοτομία, δημιουργικότητα, δράσεις και εμπειρίες συνθέτουν ένα συναρπαστικό 3ήμερο αφιερωμένο στα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας», τονίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο αμφιθέατρο του Μύλου με αφορμή

την έναρξη του Thessaly Science Festival –  Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά από 11-13 Οκτωβρίου.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήσης Μαμούρης, η αντιπρύτανης Έρευνας  Ιωάννα Λαλιώτου, o Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού και Δια Βίου Μάθησης  Γιάννης Μπουτίνας, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Επιστημών Πάνος Σάπκας, και ο Θοδωρής Αναγνωστόπουλος (SciCo Founder and General Manager, Ashoka Fellow), αναφέρθηκαν αναλυτικά στους στόχους του Φεστιβάλ, με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Π. Σάπκα να τονίζει πως στα σχέδια του δήμου είναι οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν και να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

«Στόχος μας είναι η εκλαΐκευση και προώθηση της Επιστήμης σε όλα τα ηλικιακά φάσματα, ενώ 1.500 μαθητές του νομού αναμένεται να επισκεφθούν τις εκδηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Μαμούρης, με την κ. Λαλιώτου να προσθέτει πως πρόκειται για μια γιορτή της Επιστήμης αφιερωμένη στα 30 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στην τεράστια συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην πολιτιστική και οικονομική ζωή της Θεσσαλίας αναφέρθηκε ο κ. Μπουτίνας, ενώ παίρνοντας το λόγο ο κ. Σάπκας στάθηκε ιδιαίτερα στην ανοδική πορεία και συνεισφορά του Πανεπιστημίου στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

«Η Επιστήμη και η εξέλιξή της μας έφεραν εδώ σήμερα», κατέληξε ο κ. Σάπκας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε πως στόχος του Φεστιβάλ είναι να γίνει προσιτή η Επιστήμη στο ευρύ κοινό.

Το Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό «SciCo», το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών σε συνεργασία με φορείς, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ