ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΣΤΑ «ΠΗΓΑΔΙΑ»

Εντονες διαμαρτυρίες και καυστικές ανακοινώσεις της ΠΑΕ

Κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο αλλά και η διαιτησία στα «Πηγάδια» όπου Ξάνθη και ΑΕΛ αναμετρήθηκαν σε ένα παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της SL, με τους ακρίτες να παίρνουν τη νίκη στο 82’ με ανύπαρκτο πέναλτι και την ΑΕΛ να τελειώνει το παιχνίδι με 9 παίκτες!

Το πρώτο μέρος δεν αντέχει σε καμία κριτική, καθώς κυριάρχησαν τα πολλά και κάποιες φορές σκληρά μαρκαρίσματα και οι πολλές κίτρινες κάρτες (6 κίτρινες και 1 κόκκινη συνολικά), ενώ η ΑΕΛ θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο 31’, όταν μετά από επαναφορά της μπάλας ο Κούνιτς βρέθηκε φάτσα με τον Ζίβκοβιτς, ωστόσο επέλεξε να τον «σκοτώσει» με το βολέ που επιχείρησε να φεύγει άουτ!

Η ΑΕΛ από το 43’ βρέθηκε να αγωνίζεται με παίκτη λιγότερο, όταν ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν το πολυσκέφθηκε να «κιτρινίσει» το Ζίζιτς για δεύτερη φορά αποβάλλοντας τον για μαρκάρισμα στον Κάστρο, όταν νωρίτερα «δολοφονικά»  μαρκαρίσματα του Ντε Λούκας (11’) και του Μπαξεβανίδη (39’) πέρασαν με απλή κίτρινη προκαλώντας την αντίδραση του «βυσσινί» πάγκου, αλλά και τον εκνευρισμό του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Α. Κούγια που «τα είπε» με το διαιτητή στη φυσούνα κατά την ανάπαυλα του αγώνα, με την ΠΑΕ να εκδίδει και ανακοίνωση.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Τζ. Φέστα προσπάθησε να θωρακίσει την άμυνα περνώντας το Γρομητσάρη στη θέση του Πίτι, οι Ξανθιώτες επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική τους υπεροχή, ωστόσο η ΑΕΛ ήταν αυτή που δημιούργησε φάση, όταν στο 58’ μετά από ενέργεια του Ντέλετιτς από δεξιά η μπάλα πέρασε βασανιστικά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος της Ξάνθης χωρίς να βρεθεί κάποιος να τη σπρώξει στα δίχτυα!

Στο 69’ η ΑΕΛ βγήκε γρήγορα στην κόντρα, με το Φατιόν να επιχειρεί το μακρινό σουτ και τη μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 73’ ήταν η σειρά του Καρανίκα να πάρει το δρόμο για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο Μπρίτο και αφήνοντας την ΑΕΛ με 9 παίκτες!

Με την ΑΕΛ να αμύνεται ήρθε η φάση του 80’, όταν ο Μπρίτο έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Γκόλιας τον μαρκάρει εκτός περιοχής με τον παίκτη της Ξάνθης να πέφτει εντός των ορίων και το διαιτητή μέσα σε διαμαρτυρίες να δείχνει πέναλτι (!) που μετέτρεψε σε γκολ με εύστοχη εκτέλεση ο Γιέντρισεκ (82’), γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Στο 86’ ο Κρίστινσον είπε «όχι» σε νέα επιθετική προσπάθεια της Ξάνθης, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «βυσσινί» ηττημένους, αποδεκατισμένους και έξαλλους με τη διαιτησία του Γ. Λάμπρου, την ώρα που ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας παραδεχόταν μπρος στην κάμερα της ΕΡΤ πως «δεν έχει ζήσει κάτι ανάλογο» και η ΠΑΕ προχωρούσε σε έκδοση και νέας ανακοίνωσης κατά της διαιτησίας.

Α.Ο. Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Σαρπόνγκ (38′ λ.τ. Κάστρο), Καμαρά, Κάντα (64′ Μπρίτο), Οκάν (46′ Ντουρίτσκοβιτς), Γέντρισεκ, Σιλά, Λισγάρας, Κασάδο.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Ζίζιτς, Γκόλιας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Καρανίκας, Ακόστα (87′ Κόεφ), Σαχίτι Ντέλετιτς, Κούνιτς (69′ Μπαργκάν), Πίτι (46′ Γρομητσάρης).

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΕ

Με τη λήξη του ημιχρόνου η ΠΑΕ ΑΕΛ διαμαρτυρόμενη έντονα για τη διαιτησία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Επιτέλους, κάθε Κυριακή με 10!!!

2 οφσάιντ ανύπαρκτα και η απευθείας κόκκινη που θα έκοβε το πόδι του Μιλοσάβλιεβιτς έγινε κίτρινη…

Ό,τι και να κάνουν θα βγούμε Ευρώπη!”

Και στο τέλος του αγώνα η ΠΑΕ συνέχισε με ακόμη πιο σκληρή ανακοίνωση:

“Αυτή η ομάδα έκανε τον Κασναφέρη παράγοντα του ποδοσφαίρου, από τον πιο στημένο διαιτητή που έχει βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αυτή η ομάδα, που ο Πρόεδρος της στις κασέτες του 2002 που έβγαλε ο Τριανταφυλλόπουλος συνεννοείτο με τον Θωμά Μητρόπουλο πως θα στήσουν το παιχνίδι με τον Κορκοβίρη, τον διαιτητή από την Αθήνα..

Με αυτή την ομάδα σήμερα οργιάζουν και τώρα ο 4ος δίνει και πέναλτι, παίζοντας με 9…

Αν αυτό είναι ελληνικό ποδόσφαιρο που αξίζει να συμμετέχουν ιστορικές ομάδες σαν την ΑΕΛ μας, που όποιο Πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει πάρει, το έχει πάρει μέσα στο γήπεδο, τότε χαλάλι τους!

Συγχαρητήρια στον κ. Λάμπρου!”

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: SDNA

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ