ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΑΞΟΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΡΛΑΣ ΚΑΙ ΚΙΛΕΛΕΡ

Με την ευκαιρία της επίσκεψής της στα εγκαίνια της λίμνης Κάρλας, η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Λάρισας Άννα Βαγενά επισκέφτηκε το Εκθεσιακό Κέντρο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού Λίμνης Κάρλας και Μαυροβουνίου στα Κανάλια του δήμου Ρήγα Φεραίου το οποίο επίσης εγκαινιάστηκε.

Ένα μουσείο εντυπωσιακό, που σκοπό έχει να αποτελέσει προορισμό περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος τόσο οργανωμένων εκπαιδευτικών  εκδρομών  όσο και μεμονωμένων επισκεπτών.

Η κ. Βαγενά επεσήμανε ότι εφόσον ολοκληρωθεί το Εθνικό Μουσείο Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ, θα μπορούσαν και τα δύο μουσεία, αυτό της Λίμνης Κάρλας και του Κιλελέρ να ενταχθούν σε έναν κοινό άξονα επισκεψιμότητας και συνεργασιών, προσθέτοντας έτσι στον περιβαλλοντικό, τον απαραίτητο  ιστορικό χαρακτήρα και αναδεικνύοντας παράλληλα την ιστορία του Κιλελέρ και των αγροτικών αγώνων.

Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με το υπάρχον Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμό Κάρλας, ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, που ήδη λειτούργει.

Η κα. Βαγενά  επανέφερε το θέμα στο Δήμαρχο του Δήμου Κιλελέρ κ. Νασιακόπουλο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα ολοκληρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για την επικαιροποίηση της μελέτης του μουσείου Κιλελέρ μέχρι τα μέσα του Νοέμβρη το αργότερο.

Επίσης ανέφερε για ακόμη μια φορά στον υπουργό κ. Χαρίτση, που παρευρίσκετο στα εγκαίνια της λίμνης , τη σπουδαιότητα της δημιουργίας του μουσείου Κιλελέρ, και αυτός, όπως και στο παρελθόν, δεσμεύτηκε ότι εφόσον ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της μελέτης θα ενταχθεί οπωσδήποτε το έργο της κατασκευής του κέντρου μελέτης μουσείου αγροτικού κινήματος Κιλελέρ σε ένα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η κα Βαγενά δήλωσε πως θα συνεχίζει να πιέζει προς κάθε κατεύθυνση ώστε να πραγματοποιηθεί το όραμα της δημιουργίας αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ