ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ

Ανακοίνωση του γραφείου του γνωστού ποινικολόγου και των συνεργατών του

Το δικηγορικό μας γραφείο, όπως είναι γνωστό, μετά την προσωρινή του κράτηση στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ανέλαβε την υπεράσπιση του καθηγητού Κ.Κ. (εμείς, τηρώντας τον νόμο, επιμένουμε να μην δημοσιοποιήσουμε το όνομα και το επώνυμό του) και γι’ αυτό τον λόγο ο κ. Κούγιας τον επισκέφθη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών,

όπου κρατείται.

Χθες, πληροφορηθήκαμε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών προέβη σε μια παράνομη νομικά και ηθικά, κατά την κρίση μας και κατά την κρίση ανωτάτων Εισαγγελέων και Δικαστών, ενέργεια: δημοσιοποίησε την φωτογραφία του και τα στοιχεία της ταυτότητός του, όπως και τις φωτογραφίες των δύο συγκατηγορουμένων του.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια θα καταγγελθεί από το γραφείο μας σήμερα στην Εισαγγελέα και στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών και ονοματεπωνύμου κατηγορουμένων προβλέπεται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ και από την κείμενη νομοθεσία στην Ελλάδα μόνο όταν πρόκειται για άγνωστους δράστες, οι οποίοι έχουν διαπράξει αδικήματα εις βάρος αγνώστων θυμάτων και τα θύματα δεν γνωρίζουν ποιοί είναι (π.χ. βιαστές που έχουν βιάσει άγνωστα πρόσωπα και που συλλαμβάνονται τυχαία για μία υπόθεση βιασμού και που η δικαιοσύνη δημοσιοποιεί τη φωτογραφία τους για να τους καταγγείλουν και άλλα άγνωστα θύματα βιασμού που δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητός τους και γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους – παιδεραστές ή σεξουαλικά ανώμαλους που έχουν παρενοχλήσει άγνωστα ανήλικα παιδιά και που τα θύματα δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητός τους και γνωρίζουν μόνο την εικόνα τους – κατηγορουμένους για παιδική πορνογραφία που έχουν δημοσιοποιήσει τις φωτογραφίες αγνώστων κακοποιημένων παιδιών – επαγγελματίες κακοποιούς, οι οποίοι έχουν διαπράξει σκληρά εγκλήματα εις βάρος αγνώστων προσώπων, τα οποία δεν γνωρίζουν τα στοιχεία της ταυτότητας του δράστη).

ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, τον οποίον κατηγορούν ότι έχει δωροδοκηθεί από τους φοιτητές και τις φοιτήτριές του με ονοματεπώνυμα και ο οποίος έχει διδάξει προσωπικά με το ονοματεπώνυμό του εννιά χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες με το ονοματεπώνυμό τους, γνωστούς στη Σχολή που διδάσκει και οι οποίοι είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Σχολής, στην οποία φοιτούν και στην οποία διδάσκει ο Καθηγητής.

Όποιοι συμμετείχαν στην παράνομη και ανήθικη αυτή ενέργεια, η οποία κατακρεουργεί μόνο και μόνο με την απόδοση μίας κατηγορίας, η οποία διερευνάται από τη δικαιοσύνη και δεν έχει εκδοθεί γι’ αυτήν μία αμετάκλητη απόφαση, πρέπει να λογοδοτήσει τουλάχιστον πειθαρχικά.

Με την απαράδεκτη αυτή νομικά και ηθικά ενέργεια καταργείται κάθε έννοια δίκαιης δίκης και συγχρόνως εκτός του κατηγορουμένου καταστρέφονται και ηθικά ενώπιον εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, λόγω του διαδικτύου, και τα μέλη της οικογένειάς του, που είναι στη συγκεκριμένη περίπτωση ξεχωριστοί επιστήμονες.

Είναι αδιανόητο σε κράτος δικαίου, όπως η Ελλάδα που δίδαξε τον νομικό πολιτισμό στην Ευρώπη, εισαγγελικές αρχές να εκθέτουν με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο όλο το οικοδόμημα της ελληνικής δικαιοσύνης που βασίζεται κυρίως στην ευθυκρισία των τακτικών δικαστών, οι οποίοι και τελικώς θα κρίνουν αυτήν την πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ποιοί να αναγνωρίσουν τον Καθηγητή με τις συγκεκριμένες κατηγορίες που αντιμετωπίζει; Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που δήθεν εκβιάστηκαν από αυτόν και που δήθεν τον δωροδόκησαν, ενώ συνυπήρχαν μαζί του επί τέσσερα χρόνια στο σοβαρότερο μάθημα της Σχολής του, όπου αυτός τους δίδασκε και αυτοί διδάσκοντο;

Δηλαδή, χρειάζονται την φωτογραφία του και τα στοιχεία της ταυτότητός του για να τον καταγγείλουν;

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά για μία τόσο σοβαρή υπόθεση;

Αθήνα, 9/10/2018

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ