ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής πολιτικής Δήμου Τυρνάβου, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης  και ενημέρωσης των γονέων  των παιδιών που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς σε θέματα υγείας των παιδιών τους , διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου στο «Εμμανουήλειο Πνευματικό κέντρο Τυρνάβου»,

ενημερωτική ομιλία ιατρικού περιεχομένου , με θέμα «Λοιμώξεις της παιδικής ηλικίας-Εμβολιασμοί».

Ομιλήτρια ήταν η συμβεβλημένη παιδίατρος  των παιδικών σταθμών του Δήμου Τυρνάβου κ. Μαίρη Αλμπάνη-Ψαθά.

Η παιδίατρος ενημέρωσε τους γονείς των παιδιών των παιδικών σταθμών για πλήθος θεμάτων.

Τόνισε ότι τα μικρά παιδιά ερχόμενα στον παιδικό σταθμό ειδικά για πρώτη χρονιά εκτίθενται σε δεκάδες ιούς χωρίς να έχει ο οργανισμός τους αντισώματα για να τους αντιμετωπίσει, όμως σιγά-σιγά το ανοσοποιητικό τους σύστημα ισχυροποιείται. Διάφορες ιώσεις κυκλοφορούν που εμφανίζονται ως κοινό κρυολόγημα, που προκαλούν βρογχιολίτιδα, αμυγδαλίτιδα, λαρυγγίτιδα  κ.λ.π. Ενημέρωσε τους γονείς για τους διάφορους τύπους λοιμώξεων και την αντιμετώπιση τους.

Στην συνέχεια η παιδίατρος τόνισε την σημασία των εμβολιασμών ,πως γίνονται και πόσο απαραίτητοι είναι για τα παιδιά .Οι εμβολιασμοί αποτελούν αδιαμφισβήτητο μέτρο πρόληψης των λοιμωδών νοσημάτων, αλλά ειδικότερα σε περιόδους επιδημικών εξάρσεων τα επίνοσα άτομα αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία. Επίσης αναφέρθηκε στην εποχιακή γρίπη, και στην επίκαιρη ιλαρά εξηγώντας τα συμπτώματα και την θεραπεία των ασθενειών.

Δόθηκαν πολλές οδηγίες  για το  πώς βοηθιέται στο σπίτι και στο σχολείο το παιδί, για να ισχυροποιήσει το ανοσοποιητικό του σύστημα. Δόθηκαν στους γονείς  οδηγίες και μέτρα προφύλαξης για την αποφυγή διασποράς των λοιμωδών νόσων. Επίσης πρότεινε στους γονείς όταν τα παιδιά τους εμφανίζουν συμπτώματα ιώσεων να παραμένουν για το καλό τους και για την προφύλαξη των άλλων παιδιών στο σπίτι τους για λίγες μέρες.

Ακολούθησαν ερωτήματα παρευρισκομένων γονέων στην παιδίατρο που διεξοδικά απαντήθηκαν.

Την ενημερωτική ομιλία για τις λοιμώξεις και τους εμβολιασμούς στον παιδικό σταθμό παρακολούθησε η αντιδήμαρχος κ. Θεοφανώ Λαγκιόλη-Μπίλιου, η προϊσταμένη της υπηρεσίας  κ. Θεολογία Κοκότη, παιδαγωγοί όλων των σταθμών του Δήμου Τυρνάβου  και φυσικά οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, οι γονείς των παιδιών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ