ΜΟΝΙΜΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΒΟΛΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Από το βίντεο του Αμερικανικού Πενταγώνου βγήκε η είδηση για την πρόταση που έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στον ομόλογό του των ΗΠΑ, για την διεύρυνση της Αμερικανικής παρουσίας στην Ελλάδα πέραν της Σούδας. 

H πρόταση – επέκτασης, που κατέθεσε ο Έλληνας υπουργό Άμυνας είναι να δημιουργηθούν μόνιμες στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ στο Βόλο, στη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη.

«Η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα οι ΗΠΑ να αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στη χώρα σε μία πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στον Κόλπο της Σούδας, αλλά επίσης στον Βόλο, στη Λάρισα και στην Αλεξανδρούπολη», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τον Πάνο Καμμένο στην συνάντηση με τον Τζέιμς Μάτις.

Δείτε εδώ το βίντεο που δημοσίευσε το Πεντάγωνο

Στη δήλωση που έκανε τα ξημερώματα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης είχε αρκεστεί να σημειώσει: “Υπάρχουν δομές, οι οποίες θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για την Ελλάδα να έρθουν κοντά μας. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε μπει πλέον σε μία περίοδο που έχουμε νέα είδη απειλών, υπάρχει ο κυβερνοπόλεμος, οι δορυφορικές πληροφορίες, πάρα πολλά νέα μέσα τα οποία έχουν αναπτύξει οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και με την παρουσία τους στην Ελλάδα θα μπορούν να μας βοηθήσουν πάρα πολύ και στη δική μας αμυντική πολιτική.”

Ωστόσο είχε αποφύγει να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στο ερώτημα εάν ζητήθηκε κάτι συγκεκριμένο από τους Αμερικανούς: Συζητήθηκαν πολλά θέματα τα οποία δεν είναι ανακοινώσιμα. Σε γενικό πλαίσιο σας λέω ότι αυτά τα οποία είχαμε σχεδιάσει προχωρούν πολύ πιο γρήγορα και παράλληλα σχεδιάζουμε και καινούργιες συνεργασίες.

O ίδιος ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ μάλιστα φέρεται να επιβεβαίωσε ότι στη συνάντηση ο ΥΕΘΑ έβαλε στο τραπέζι και την προοπτική δημιουργίας μιας ακόμη βάσης αλλά στην Κάρπαθο.

«Ο Έλληνας υπουργός είναι εδώ το έθεσε αυτό το θέμα σήμερα. Υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα για εμάς. Έχουμε στενή σχέση. Πράγματι, αυτό που δείχνει είναι το πολύ υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και διαφάνειας. Και από αυτή την άποψη, είμαστε πάντοτε ανοιχτοί για να συνεργαστούμε στενά με τη σύμμαχο μας στο ΝΑΤΟ Ελλάδα για το πώς τοποθετούμε τις δυνάμεις μας στην Ευρώπη. Αυτό είναι ένα θέμα που αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και των ΗΠΑ. Και θα το επεξεργαστούμε όπως πάντα μαζί»

onalert.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ