ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛ. Λάρισας

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν οι πολίτες της Λάρισας, την πρόταση του Υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στον ομόλογό του των Η.Π.Α. για δημιουργία νέων Αμερικάνικων Βάσεων σε περιοχές της χώρας, ανάμεσα στις οποίες είναι και η πόλη μας.

Αναρωτιόμαστε αν ο Υπουργός Άμυνας εκφράζει με αυτήν του τη θέση την Κυβερνητική Πολιτική.

Αν ναι, η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν το όραμά της είναι να μετατραπεί η χώρα, εκτός από δώρο προς τους δανειστές με την δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στο Υπερταμείο και σε μια τεράστια αμερικάνικη στρατιωτική βάση με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Αν όχι, οφείλει η ίδια η Κυβέρνηση να αποδοκιμάσει τις πολιτικές ακροβασίες του Καμμένου άμεσα και καθαρά.

Την αποδοκιμασία των προθέσεων και προτάσεων του Υπουργού Άμυνας της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, οφείλει ξεκάθαρα και χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους, να εκφράσει και η Δημοτική Αρχή της Πόλης, προκαλώντας την αντίστοιχη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η Λάρισα ιστορικά και διαχρονικά, στάθηκε στο πλευρό των δυνάμεων εκείνων που πάλεψαν για την ειρήνη στην περιοχή εκφράζοντας στη διάρκεια των χρόνων που πέρασαν την αλληλεγγύη της στα φιλειρηνικά κινήματα. Η Λάρισα δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε στρατιωτική βάση γιατί η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της έχουν υποταχθεί ψυχή τε και σώματι στις Η.Π.Α.

Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση του στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης – Καμμένου και  καλεί τους πολίτες να αποδοκιμάσουν λογικές υποτέλειας και υποταγής.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ