Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Τον Πρόεδρο της ΝΔ εκπροσώπησε ο Χρ. Κέλλας στην Ακαδημία Αθηνών

«Εκ μέρους του Προέδρου μας, Κυριάκου Μητσοτάκη, καλωσορίζω στη χώρα μας τον τέως προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αγγλίας και επικεφαλής της Αγγλικανικής Κοινωνίας, Δρ. Ρόουαν Γουίλιαμς.

Στη σημερινή εποχή των μεγάλων προκλήσεων για την παγκόσμια σταθερότητα και τη συνοχή των κοινωνιών σε Δύση και Ανατολή, είναι εξαιρετικά σημαντική η ενίσχυση των αρχών και των αξιών, που κρατούν στέρεο τον πολιτισμό μας και τη Δημοκρατία. Η Χριστιανοσύνη είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις αρχές και τις αξίες αυτές, αποτελώντας μία δύναμη προόδου και ελευθερίας.

Η Εκκλησία μας, η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού, είναι το θεμέλιο του Χριστιανικού Κόσμου και οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη σύγχρονη εποχή, συνιστώντας έναν ενοποιητικό πόλο για τους απανταχού χριστιανούς και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας».

Τα ανωτέρω δήλωσε ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στην υποδοχή του τέως προκαθημένου της Εκκλησίας της Αγγλίας και Αρχιεπισκόπου του Καντέρμπερι (Καντουαρίας), μέλους της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου, Ομότιμου Καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ. Ρόουαν Γουίλιαμς, στην Ακαδημία Αθηνών.

Τον Δρ. Γουίλιαμς προσφώνησε ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Αντ. Κουνάδης και παρουσίασε στα μέλη της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου, κ. Ιωάννης Ζηζιούλας. Στη συνέχεια, ο Δρ. Γουίλιαμς πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Χριστολογία και το Δόγμα της Δημιουργίας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ