ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ 11ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ERASMUS+

Το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Cycling on  ature’s wheels”,  φιλοξενεί αποστολές από έξι ευρωπαϊκά σχολεία την εβδομάδα 8-12 Οκτωβρίου 2018.

Στη Λάρισα, βρίσκονται για το σκοπό αυτό, 27 μαθητές και 15 εκπαιδευτικοί από σχολεία της Πορτογαλίας, Ιταλίας, Πολωνίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Κύπρου. Η αποστολή θα φιλοξενηθεί από το 11ο Γυμνάσιο Λάρισας και τα μέλη της θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με τους στόχους του Προγράμματος.

Οι στόχοι του Προγράμματος είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Με κατευθυνόμενες βιωματικές δράσεις να εξασκηθούν σε απλές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων. Να μάθουν με την επαγωγική μέθοδο ότι στην εποχή μας κάθε τομέας της οικονομίας μπορεί να αναβαθμιστεί μέσω της τροποποίησης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών.

Επίσης, να έρθουν σε επαφή μαθητές από διαφορετικές χώρες, να ανακαλύψουν νέες κουλτούρες, να καταπολεμήσουν την ξενοφοβία και τις προκαταλήψεις, να εξασκηθούν στη χρήση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου με εποικοδομητικό τρόπο, να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στη χρήση ξένων γλωσσών μέσω της επικοινωνίας και να καλλιεργήσουν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές του 11ου Γυμνασίου Αθανάσιος Γογουρόπουλoς, Ραφαέλα Μπαλαμώτη, Αναστασία Νιανιά, Ολυμπία Φετβατζή, Νικόλαος Φετβατζής, Μαρία Κανάκη, Μαρία Θώμου, Μαριάνα Καρατσουλιά, Αθανασία Αναστασίου, Αθανάσιος Έξαρχος, Φανή Φλεγγα, Χριστίνα Πελεκούδα, Μαρίνα Χαραλαμπάκη, Νικολέττα Σιμοπούλου.

Η παιδαγωγική ομάδα αποτελείται από τον υποδιευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Τάση και τις εκπαιδευτικούς κ. Φοίβη Μπαλωτή και κ. Αθανασία Παπατζέλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ