ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ Ο 63ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον:

Κ.Ν.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο δράστης, προσποιούμενος τον Διευθυντή ή Προϊστάμενο οικονομικής Υπηρεσίας, προσέγγιζε ηλικιωμένους στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, και αναφερόμενος είτε σε κοινό τόπο καταγωγής είτε σε συγγένεια μαζί τους, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσε τον αριθμό των τηλεφώνων τους.

Στη συνέχεια, σκηνοθετούσε έκτακτη τηλεφωνική συνομιλία με τα υποψήφια θύματά του, υποστήριζε ψευδώς ότι, συγγενικό του πρόσωπο έχει εισαχθεί εσπευσμένα για νοσηλεία ζητώντας ταυτόχρονα «δανεικά» χρήματα προκειμένου να καλύψει τις πρώτες ανάγκες.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 28-02-2019, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς στο τηλέφωνο 2310-029470/3.

Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ