ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή το Ελληνογερμανικό Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Λάρισας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και Γερμανικά σωματεία παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, παρουσία 7μελούς γερμανικής αντιπροσωπείας που μετέχει σε αυτό.

«Το Πρόγραμμα αφορά τη δυνατότητα ανταλλαγής νέων, με αφορμή τη συνεργασία Αθλητικών Συλλόγων των δύο χωρών, με σκοπό τη γνωριμία του τρόπου ζωής και των αθλητικών και πολιτιστικών συνηθειών των νέων κάθε χώρας, καθώς επίσης και τη γνωριμία με την κουλτούρα της περιοχής μέσα από την ξενάγηση στα σημαντικότερα και ενδιαφέροντα μνημεία και αξιοθέατα της Λάρισας και της ευρύτερης περιοχής», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γρ. Παπαχαραλάμπους, ενώ για τη συμμετοχή του λαρισινού σωματείου Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας» στο πρόγραμμα μίλησε ο πρόεδρός του Σ. Σουλούκος.

«Πρόκειται ουσιαστικά για τη 2η φάση ενός προγράμματος, που πραγματοποιείται από 11-14 Οκτωβρίου στην πόλη με τη φιλοξενία της γερμανικής αντιπροσωπείας και στόχο την ανάδειξη της ποδοσφαιρικής κουλτούρας αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών», σημείωσε ο κ. Σουλούκος.

«Μέσω τέτοιων προγραμμάτων νέοι γνωρίζουν φιλοσοφίες και πολιτισμούς, ενώ καλούμαστε να ξεπεράσουμε σύνορα και “μπάρες” και να έρθουμε κοντά και μέσω του αθλητισμού για ένα κοινό μέλλον», υπογράμμισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της γερμανικής αντιπροσωπείας Ρ. Φοκ.

Σημειώνεται ότι από την ελληνική πλευρά συμμετέχει στο πρόγραμμα ο «Προμηθέας» και από τη γερμανική συμμετέχουν από κοινού δύο αθλητικοί σύλλογοι (SV Warnemünde Fußball και SV Waren 09), ενώ η γερμανική αντιπροσωπεία θα έχει σειρά επαφών με την Περιφέρεια και το Δήμο Λαρισαίων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα ακολουθήσει 7ήμερη επίσκεψη 40 νέων της γερμανικής πλευράς με τους συνοδούς τους στη Λάρισα μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο, ενώ ανάλογη επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί και από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή του Rostock στη Γερμανία, μέσα στον Αύγουστο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ