ΣΤΙΣ 21/10 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ

Για 13η συνεχή χρονιά θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος Κολυμβητικός Αγώνας ανοικτής θάλασσας «Φιλοκτήτης», ένας σημαντικός αθλητικός θεσμός που αποτελεί  ξεχωριστό σημείο αναφοράς για την περιοχή αφού είναι ο μοναδικός – στο είδος του – αγώνας ανοικτής θαλάσσης που διεξάγεται στον νομό της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό του αγώνα οι συμμετοχές ερασιτεχνών αθλητών της κολύμβησης, από την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Χαλκιδική, την Σκιάθο και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 14 έως 67 ετών!

Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 και θα περιλαμβάνει δυο διαδρομές. Την κλασική και αγαπημένη παράκτια διαδρομή των 6 χιλιομέτρων, η εκκίνηση της οποίας θα δοθεί από την παραλία της Κάτω Σωτηρίτσας στη 12 το μεσημέρι. Ο τερματισμός θα γίνει στην παραλία της Βελίκας στην οργανωμένη ακτή μπροστά από το Café  Spitaki.

Η δεύτερη διαδρομή θα είναι απόστασης 1,5 χιλιόμετρου και θα πραγματοποιηθεί σε τριγωνική διάταξη μπροστά στο Café  Spitaki. Η εκκίνηση της θα γίνει αμέσως μετά την έναρξη της μεγάλης διαδρομής, περίπου στις 1 το μεσημέρι.

Συνδιοργανωτές του 13ου Φιλοκτήτη είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μαραθώνιας & Χειμερινής Κολύμβησης, ο Δήμος Αγιάς και το Café  Spitaki,

Χορηγοί του αγώνα είναι το Καφέ Μικελ και ο Πολιτιστικός Συλλόγος Βελίκας «Φιλοκτήτης».

Το κόστος συμμετοχής του αγώνα ανέρχεται στα 10 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στο e-mail topalis.k@gmail.com ενώ οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, συμπληρώνοντας πριν την εκκίνηση υπεύθυνη δήλωση. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση που θα πιστοποιεί          ότι       είναι    υγιείς.
Την οργανωτική επιτροπή του αγώνα στελεχώνουν και την φετινή χρονιά οι κ.κ Νίκος Ντάγκας, Κώστας Τοπάλης και Άρης Γαλάτος.

Οι αθλητές θα βραβευτούν για την προσπάθεια τους σε μια σεμνή τελετή με την λήξη των αγώνων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά t-shirt, μετάλλια και διπλώματα  ενώ θα τους προσφερθούν τοπικές λιχουδιές και εδέσματα προσφορά του  Πολιτιστικού Συλλόγου Βελίκας «Φιλοκτήτης».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com