ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΡΧΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Τρεις προτάσεις οι οποίες όπως τόνισε όταν υλοποιηθούν θα αντιμετωπίσουν σημαντικά προβλήματα των κτηνοτρόφων, κατέθεσε σήμερα κατά τη διάρκεια της ημερίδας του κτηνοτροφικού συλλόγου της περιοχής ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης, τονίζοντας ότι ο δήμος βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κτηνοτροφικού κόσμου.

Οπως ανέφερε ο κ. Σαρχώσης ήδη έχει καταθέσει πρόταση για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ προς όφελος των κτηνοτρόφων αφού σήμερα είναι ετεροβαρής και άδικος για τον κλάδο. Ο κ. Σαρχώσης κατέθεσε στον πρόεδρο του οργανισμού αναλυτική πρόταση και όπως τόνισε η ανταπόκριση είναι θετική.

Παράλληλα σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να παραμείνουν μειονεκτικές περιοχές το Δαμάσι και η Πέρα Χώρα και αναμένεται το αίτημα να ικανοποιηθεί.

Τέλος για το θέμα των τιμών του γάλακτος σημείωσε ότι θα πρέπει να λειτουργήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά η διεπαγγελματική, παράλληλα να γίνουν αυστηροί και ουσιαστικοί έλεγχοι, ενώ σε περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα νοθείας και παράνομων εισαγωγών θα πρέπει να επέμβει η δικαιοσύνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ