ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της διοίκησης του κέντρου

Τον Απρίλη του 2018, με απόφαση του υπουργείου εργασίας, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, όσων είχαν πάρει παλιότερα στεγαστικό δάνειο από ίδια κεφάλαια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ή μικτό στεγαστικό δάνειο

(από ίδια κεφάλαια του πρώην ΟΕΚ και από τράπεζα) σε ότι αφορά το τμήμα του δανείου που είχε πάρει από τον πρώην ΟΕΚ και δεν το έχουν εξοφλήσει ακόμα.

Απ’ αυτήν την ρύθμιση όμως, εξαιρέθηκαν χιλιάδες δανειολήπτες που στάλθηκαν από τον πρώην ΟΕΚ στις τράπεζες για να πάρουν στεγαστικό δάνειο απ’ αυτές, το οποίο είχε επιδότηση του επιτοκίου σε ένα ποσοστό από τον πρώην ΟΕΚ και σε ένα άλλο από το δημόσιο.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, θεωρεί ότι είναι άδικη η εξαίρεση απ’ αυτήν την ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων, των χιλιάδων δανειοληπτών που δεν τους δόθηκε στεγαστικό δάνειο από τον πρώην ΟΕΚ, αλλά τους έστειλε να πάρουν στεγαστικό δάνειο από τις τράπεζες. Γι’ αυτό ζητά να υπάρξει νέα απόφαση από το υπουργείο εργασίας που να τους εντάξει και αυτούς στην ίδια ευνοϊκότερη ρύθμιση.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καλεί την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 6.30 μ.μ, σε σύσκεψη, όλους τους δανειολήπτες που στάλθηκαν από τον πρώην ΟΕΚ στις τράπεζες για να πάρουν το στεγαστικό δάνειο με επιδοτούμενο επιτόκιο από τον πρώην ΟΕΚ και το Δημόσιο, προκειμένου να συζητηθούν τρόποι διεκδίκησης της επίλυσης αυτής της αδικίας που έγινε από το υπουργείο εργασίας και να ενταχθούν και αυτοί στην ευνοϊκότερη ρύθμιση αποπληρωμής των στεγαστικών δανείων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ