ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 3 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ Α’ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΥΦ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Χρηματοδότηση ύψους 3 εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ αλλά και επιπλέον χρηματοδότηση η οποία προγραμματίζεται από την κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των εργασιών που αφορούν στο Α’ Αρχαίο Θέατρο ανακοίνωσε από τη Λάρισα και το χώρο του μνημείου ο υφυπουργός Πολιτισμού Κ. Στρατής.

«Πρόκειται για ένα στολίδι της πόλης και ένα από τα σημαντικότερα αρχαία θέατρα του ελλαδικού χώρου και με προσεκτικές μελέτες και προγραμματισμό εκτιμώ πως με ορίζοντα 3ετίας το μνημείο θα αποδοθεί στο κοινό», κατέληξε ο κ. Στρατής, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων στο Υπερταμείο μίλησε για «δήθεν μεταβίβαση», ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Ευχάριστα τα νέα και από την πλευρά του δημάρχου Λαρισαίων, καθώς παίρνοντας το λόγο ο κ. Καλογιάννης σημείωσε χαρακτηριστικά πως προχωράει ικανοποιητικά η διαδικασία για την υλοποίησης κατεδάφισης του κεντρικού κομματιού των κτιρίων που βρίσκονται μπροστά από το Αρχαίο Θέατρο της πόλης.

«Έχω αναλάβει προσωπικά τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τις απαλλοτριώσεις, η οποία έχει ολοκληρωθεί κατά 90%», σημείωσε ο δήμαρχος, προσθέτοντας πως υπάρχει εξέλιξη όσον αφορά στο Προεδρικό διάταγμα για τη διαδικασία κήρυξης της απαλλοτρίωσης, ενώ σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του έτους.

Σημειώνεται πως αργότερα απόψε ο υφ. Πολιτισμού θα εγκαινιάσει την έκθεση της Δημοτικής Πινακοθήκης με τίτλο «Η Μνήμη της Επανάστασης. Σύγχρονοι Έλληνες Εικαστικοί».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ