ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ “ΠΑΓΩΝΕΙ” ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Να προστατευθούν τα νοικοκυριά, οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών από τις πρόσθετες δυσβάσταχτες επιβαρύνσεις στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς και να επανέλθει το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του 2014», ζητά από τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας

κκ. Ε. Τσακαλώτο και Γ. Δραγασάκη, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση της βουλευτού Καστοριάς, κ. Μ. Αντωνίου.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν πως «οι προβλέψεις για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης προμηνύονται δυσοίωνες και αποθαρρυντικές για τους περισσότερους καταναλωτές, τη στιγμή που οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της χώρας».

Ασκούν, ακόμη, κριτική στη σημερινή Κυβέρνηση, τόσο για τις «μεγάλες καθυστερήσεις, που παρατηρούνται τα τελευταία δυο χρόνια στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, όσο και για τη μείωση του αριθμού των δικαιούχων, εξαιτίας των νέων πιο αυστηρών εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που αποφασίσθηκαν».

Τονίζουν περαιτέρω ότι «η αυξημένη τιμή του πετρελαίου είναι βέβαιο ότι θα μετακυλιθεί σε καταναλωτικά αγαθά, και κυρίως σε είδη πρώτης ανάγκης, των οποίων οι τιμές θα αυξηθούν, επιβαρύνοντας τα νοικοκυριά πέρα από τις υπόλοιπες βασικές τους υποχρεώσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ