ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αντιπροσωπεία αθλητών από τη Γερμανία υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Πιο συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι αθλητές φιλοξενούνται από την  Αθλητική Ένωση Λάρισας «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ»

στο πλαίσιο του Ελληνογερμανικού Προγράμματος Ανταλλαγής Νέων, που διοργανώνει και χρηματοδοτεί εν μέρει το Ομοσπονδιακό Κρατίδιο της Γερμανίας «Mecklenburg-Vorpommern» και ειδικότερα το «Sportjugend Mecklenburg-Vorpommern» (Γραφείο Αθλητισμού και Νεολαίας του κρατιδίου Mecklenburg-Vorpommern).

Το Πρόγραμμα αφορά τη δυνατότητα ανταλλαγής νέων, με αφορμή τη συνεργασία Αθλητικών Συλλόγων των δύο χωρών, με σκοπό τη γνωριμία του τρόπου ζωής και των αθλητικών και πολιτιστικών συνηθειών των νέων κάθε χώρας, καθώς επίσης και τη γνωριμία με την κουλτούρα της περιοχής μέσα από την ξενάγηση στα σημαντικότερα και ενδιαφέροντα μνημεία και αξιοθέατά της. Σημειώνεται ότι από την ελληνική πλευρά συμμετέχει στο πρόγραμμα η Αθλητική Ένωση Λάρισας «Προμηθέας», ενώ από την γερμανική πλευρά συμμετέχουν από κοινού δύο (2) αθλητικοί Σύλλογοι του κρατιδίου (SV Warnemünde Fußball και SV Waren 09).

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των ομάδων ποτ συμμετέχουν στο πρόγραμμα στην αίθουσα του  Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας τονίστηκαν τα εξής:

Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους ( Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας): «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, την περιφέρεια των πολλών και μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, την ομάδα αθλητών του Μέκλενμπουργκ της Γερμανίας οι οποίοι συμμετέχουν σ’ ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αθλητών. Ένα πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχει ένα σημαντικός σύλλογος της περιοχής μας ο «Προμηθέας».

Ένα πρόγραμμα που είναι σημαντικό καθώς μέσα από τα συγκεκριμένα προγράμματα ολοκληρώνονται οι ευρωπαϊκές πολιτικές, οι λαοί έρχονται πιο κοντά και σίγουρα όλες αυτές οι πολιτικές και οι προγραμματισμοί για την ολοκλήρωση της ενοποίησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης φτάνουν με το πιο όμορφο και πιο ασφαλή τρόπο στην πραγματική τους δικαίωση. Θα έχουμε στη συνέχεια την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για τα αθλητικά θέματα της περιοχής. Ευχόμαστε το πρόγραμμα αυτό να έχει κάθε δυνατή επιτυχία.

Σωτήρης Σουλούκος  πρόεδρος «Προμηθέα»: « Στο πλαίσιο της φιλοξενίας ενός προγράμματος που έχουμε ξεκινήσει ως αθλητικός σύλλογος ανταλλαγής αθλητών μεταξύ της ομάδας του «Προμηθέα» της Λάρισας και της αντίστοιχης της περιοχής του Ροστόκ, έχουμε σήμερα αντιπροσωπεία εφτά ατόμων  από την περιοχή αυτή. Πραγματοποιούμε επισκέψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο της Λάρισας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για την οργάνωση της καλύτερης υποδοχής των σαράντα αθλητών που θα έρθουν από την περιοχή του Ροστόκ τον Ιούνιο. Αντίστοιχα και εμείς με αθλητές από την πόλη μας θα επισκεφτούμε τη συγκεκριμένη περιοχή στη Γερμανία. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα βοηθήσει πέρα από την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το ποδοσφαίρου μας, στον πολιτισμό και στην κουλτούρα των δυο χωρών.

Με τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου έχουμε πολλά να πούμε προκειμένου να μας βοηθήσουνε σε αυτή τη διοργάνωση ώστε η χώρα μας και η πόλη μας μέσω αυτού του προγράμματος να πάρουν κάτι περισσότερο από αυτό που σήμερα έχουμε».

Ρόμπερτ Φοκ (Πρόεδρος Αθλητικής Επιτροπής Μέκλενμπουργκ): «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοια είδους προγράμματα ανταλλαγής αθλητών καθώς μέσω αυτών των ανταλλαγών θα έχουν την ευκαιρία οι Γερμανοί αθλητές να γνωρίσουν τους πολιτισμούς άλλων χωρών και αντίστοιχα οι αθλητές που θα φιλοξενήσουμε θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το για το πώς διαχειριζόμαστε τέτοια ζητήματα.  Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και συμμετέχουμε σε αυτή τη διαδικασία.

Είναι πολύ σημαντικό να ξεπεράσουμε τις »μπαριέρες» των συνόρων, τις εθνικές, τις πολιτισμικές κλπ. Μέσω αυτών των προγραμμάτων δίνεται η δυνατότητα στους ανθρώπους μέσα από τον αθλητισμό να ξεπεραστούν όλα αυτά και να έρθουν πιο κοντά έχοντας ένα κοινό μέλλον. Η περιοχή του Μέκλενμπουργκ έχει συμμετάσχει σε δυο προγράμματα και σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να δούμε πως μπορούμε να οργανώσουμε όλη αυτή τη διαδικασία.

Με στόχο να έρθουν οι λαοί μας πιο κοντά σε όλα τα επίπεδα».

Τέλος, ο κ. Παπαχαραλάμπους μοίρασε στη γερμανική αντιπροσωπεία αναμνηστικά λευκώματα από τα αξιοθέατα της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ