ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Η απόφαση της διοίκησης του συλλόγου που συνεδρίασε σήμερα ενώ και τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) εκφράζουν τη συμπαράστασή τους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας σε έκτακτη συνεδρίαση του σήμερα 15-10-2018 και μετά την ανακοίνωση κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητικούς συλλόγους, αποφασίσαμε ομόφωνα να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στα αιτήματα τους και να καλέσουμε τους συναδέλφους μας

να είναι αρωγοί στην κινητοποίηση αυτή.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Θεσσαλίας έχει ήδη εκφραστεί και μέσω της Γενικής του Συνέλευσης ΕΝΑΝΤΙΑ στην προωθούμενη από το υπουργείο και κατάφωρα ανισοβαρή και άδικη προσπάθεια ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, συγχωνεύοντας το με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

-Παραβλέποντας το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει όλες αυτές τις δεκαετίες ύπαρξης του.

-Παραβλέποντας τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις του σε ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστημιακά campus (ίσως το μεγαλύτερο) στην Ελλάδα, το οποίο αποτελεί πρότυπο χώρο εγκατάστασης Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

-Παραβλέποντας τον άριστο εξοπλισμό που διαθέτει

-Παραβλέποντας το πρότυπο αγρόκτημα του.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι μια προσπάθεια η οποία δεν έχει κανένα από εκείνα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που πρέπει να συνοδεύουν τις μεγάλες αλλαγές σε κάθε έκφανση της πολιτικής. (απουσία μελέτης σκοπιμότητας, σαφές πρόγραμμα χρηματοδότησης κλπ)

Αντίθετα χαρακτηρίζεται από βεβιασμένες ενέργειες με θολά και ασαφή χαρακτηριστικά και με κατά περίπτωση αντιμετώπιση.

Προσπαθεί το υπουργείο να σβήσει από τον ακαδημαϊκό χάρτη, εν μια νυκτί, και χωρίς πραγματικά αντικειμενική διαπραγμάτευση με τις ακαδημαϊκές κοινότητες, όλα τα ΤΕΙ της χώρας λέγοντας ότι έκλεισε ο κύκλος τους.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αφήνει σε θολό τοπίο τους ήδη αποφοίτους ΤΕ αφού πλέον θα εκλείψει η τεχνολογική εκπαίδευση και όλοι θα αποφοιτούν ως ΠΕ στο μέλλον

Το υπουργείο δυστυχώς δεν μπαίνει στην βάσανο της αυτοκριτικής, στο γιατί τα Ιδρύματα είναι υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα με αποτέλεσμα να μην παράγουν , όπως λέει, το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όπως όλοι γνωρίζουμε η ανώτατη εκπαίδευση στην πατρίδα μας είναι δημόσια. Ο μόνος χρηματοδότης της είναι το Υπουργείο Παιδείας με κρατικά κονδύλια. Τι θα αλλάξει λοιπόν αν τα ΤΕΙ καταργηθούν; Για τα πανεπιστήμια θα βρεθούν κονδύλια μήπως, ενώ για τα ΤΕΙ δεν μπορούν να βρεθούν;

Ποια η διαφορά;

Ας μην λέγονται λοιπόν αυτές οι εκφράσεις και το Υπουργείο ας κάνει το αυτονόητο. Να χρηματοδοτήσει και να στελεχώσει με το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό τα ΤΕΙ ώστε να παράγουν αυτό που ξέρουν πολύ καλά. Τεχνολόγους επιστήμονες οι οποίοι αποτελούν το παραγωγικό δυναμικό της χώρας μας.

Για τις παθογένειες του συστήματος δεν είναι υπαίτια τα Ιδρύματα αλλά η πολιτική βούληση από το παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Θεωρούμε ότι σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την χώρα, που προσπαθεί να ανακάμψει από την μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνει, ο Τεχνολογικός τομέας είναι αυτός που θα αποτελέσει την βάση της ανάπτυξης, με τις δεξιότητες που παρέχει στους αποφοίτους του.

Η χώρα μας χρειάζεται και την τεχνολογική εκπαίδευση όπως ακριβώς και την Πανεπιστημιακή.

Ως Διοικητικό Προσωπικό του ΤΕΙ Θεσσαλίας είμαστε ενάντια στην προσπάθεια κατάργησης του Ιδρύματος που υπηρετούμε.

Ως Δ.Σ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ στην κινητοποίηση αυτή ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΑΣ αναγνωρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους.

Συμπαράσταση

Τα μέλη του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.)  του ΤΕΙ Θεσσαλίας συμπαραστέκονται στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών, σχετικά με το νομοσχέδιο για την κατάργηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπως αυτά καταγράφηκαν στην συνεδρίασή τους την Παρασκευή 12-10-2018.

Οι θέσεις των μελών ΕΤΕΠ του ΤΕΙ Θεσσαλίας, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσής τους (4-10-2018), εκφράστηκαν έγκαιρα και αναρτήθηκαν στη δημόσια διαβούλευση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Το Υπουργείο Παιδείας και πρωτίστως ο κ. υπουργός οφείλει με σεβασμό και ευθύνη να λάβει υπόψιν  τις θέσεις φοιτητών και με υπευθυνότητα να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ