ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Στο πόδι διήμεροι παραγωγοί, δημοτική αρχή που απειλούν με δυναμικές κινητοποιήσεις

Στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου συζητήθηκε σήμερα το μείζον για την περιοχή θέμα της χορήγησης αδειών απόσταξης στους αμπελοκαλλιεργητές οι οποίοι σήμερα είναι μετέωροι εξαιτίας του νέου κανονισμού της Ε.Ε. για τα αποστάγματα, με το δήμαρχο Π. Σαρχώση να προτείνει το κλείσιμο του δημαρχείο αύριο Τετάρτη

ως μέτρο άσκησης πίεσης στην κεντρική εξουσία για να λυθεί το θέμα.

Ο κ. Σαρχώσης κάνοντας μία ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν σήμερα στην Αθήνα, άφησε να εννοηθεί ότι τουλάχιστον για φέτος θα βρεθεί λύση, ενώ ξεκαθάρισε ότι η όποια λύση θα είναι μόνο για φέτος αφού το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα σφιχτό και θα πρέπει για τα επόμενα χρόνια όλοι μαζί αμπελουργοί, υπουργείο και εκπρόσωποι των αγροτών να βρουν την πλέον πρόσφορη λύση στα νέα πλαίσια.

Εν τω μεταξύ ενδεικτική του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή ήταν η μεγάλη συμμετοχή των αγροτών – διήμερων παραγωγών στη συνεδρίαση αλλά και η αποφασιστικότητα όλων για δυναμικές κινητοποιήσεις ώστε να διασφαλίσουν το δικαίωμά τους να συνεχίσουν να παράγουν.

Μιλώντας στο σώμα ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Στ. Τσικριτσής κάλεσε τους αγρότες σε δυναμικούς αγώνες επισημαίνοντας ότι ο Τύρναβος θα πρέπει από σήμερα να τελεί υπό κατάληψη υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τους αγρότες να βράσουν την παραγωγή τους.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Αγ. Ραψανιώτης που άφησε αιχμές κατά πολλών υπογραμμίζοντας ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση ο δήμαρχος θα συγκαλέσει αύριο Τετάρτη παράλληλα με το κλείσιμο του δημαρχείου, σύσκεψη με τη διοίκηση του συλλόγου Αμβυκούχων και του Αγροτικού Συλλόγου ώστε να αποφασίσουν από κοινού τα επόμενα βήματα. Παράλληλα οι διοικήσεις των δύο συλλόγων θα συγκαλέσουν αμέσως μετά νέα σύσκεψη με τα μέλη τους στο Εμμανουήλειο για να εξετάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

*Δείτε σε επόμενο ρεπορτάζ το τι ειπώθηκε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ