ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΝΔΥΣΗΣ

Η εταιρεία έκανε αίτηση πτώχευσης καθώς, όπως λέγεται, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή χρέους που έληγε την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η αμερικανική εταιρεία λιανικής Sears, μια εταιρεία η οποία κάποτε κυριαρχούσε στα εμπορικά κέντρα της χώρας.

Η Sears Holdings, στην οποία ανήκουν και τα Kmart, κατέθεσε σήμερα αίτηση υπαγωγής στο Chapter 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρεία έχει πληγεί, μαζί με πολλούς άλλους πρώην κολοσσούς του λιανεμπορίου, από την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου και συγκεκριμένα από εταιρείες όπως η Amazon.

Η Sears έχει ξεκινήσει ήδη να κλείνει καταστήματα και να εκποιεί ακίνητα καθώς είναι αντιμέτωπη με ένα ανεξόφλητο δάνειο που ξεπερνά τα πέντε δισεκατομμύρια δολάρια.

Έγινε ο μεγαλύτερος λιανέμπορος στις ΗΠΑ προτού την εξαγοράσει η Walmart την δεκαετία του ’80.

Το Chapter 11 μεταθέτει για αργότερα τις υποχρεώσεις μιας αμερικανικής εταιρείας απέναντι στους πιστωτές της, δηλαδή της δίνει χρόνο να αναδιοργανώσει τα χρέη της ή να πουλήσει τμήματα της επιχείρησης.

Η εταιρεία έκανε αίτηση πτώχευσης καθώς, όπως λέγεται, δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή χρέους 134 εκατ. που έληγε την Δευτέρα.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει αναδιάρθρωση με μια μικρότερη πλατφόρμα καταστημάτων, μια στρατηγική η οποία, όπως είπε, θα βοηθήσει στη διάσωση δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Ωστόσο, ανακοίνωσε το κλείσιμο 142 ζημιογόνων καταστημάτων της περίπου μέχρι το τέλος του χρόνου πέραν των 46 καταστημάτων που ανακοίνωσε ότι θα κλείσουν ως τον Νοέμβριο.

aftodioikisi.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ