ΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ THESSALY SCIENCE FESTIVAL

To 1o Thessaly Science Festival, (1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας) επισκέφτηκε το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για τη διεξαγωγή του επιλέχθηκε ο “Μύλος του Παππά”, ένας χώρος πολιτισμού στο κέντρο της πόλης,

που για χρόνια αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της.

Οι φορείς που συνεργάστηκαν για την προσπάθεια αυτή ήταν ο εκπαιδευτικός οργανισμός SciCo,το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και ακαδημαϊκοί ,ερευνητικοί φορείς και εκπαιδευτικοί οργανισμοί.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν να αναδείξει τα χαρακτηριστικά που διέπουν το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως είναι η καινοτομία, η εξωστρέφεια και να προβάλλει τη γενικότερη συμβολή του Πανεπιστημίου στην κοινωνία και στους πολίτες

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντυπωσιακά πειράματα, εκπαιδευτικά εργαστήρια και επιμορφωτικά παιχνίδια με θέμα την επιστήμη.

Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με ερευνητές και διακεκριμένους επιστήμονες, οι οποίοι τους απέδειξαν ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και διασκέδαση!

Τους μαθητές/τριες συνόδευσαν στη διδακτική τους επίσκεψη οι καθηγήτριες τους: κ. Κουρούμαλη Μαρία, κ. Ντάκου Κερασία και  κ. Μεντζέλου Ευαγγελία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ