ΑΜΒΥΚΟΥΧΟΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους να βράσουν τα σταφύλια που παρήγαγαν εμφανίστηκαν χθες το μεσημέρι αγρότες αμπελοκαλλιεργητές του δήμου Τυρνάβου απειλώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που μέχρι την Παρασκευή δεν βρεθεί λύση που θα ανάβει το “πράσινο φως” για να ξεκινήσει η δίμηνη περίοδος της απόσταξης.

Οι αμπελοκαλλιεργητές που συμμετείχαν μαζικά στη σύσκεψη που συγκάλεσαν οι διοικήσεις του Αγροτικού Συλλόγου και του συλλόγου αμβυκούχων, αφού ενημερώθηκαν για τα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα στο δημαρχείο στη σύσκεψη με το δήμαρχο Π. Σαρχώση αποφάσισαν να εντείνουν τον αγώνα τους μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οπως διαφάνηκε, το τελευταίο περιθώριο για την εξεύρεση λύσης είναι η Παρασκευή, οπότε και θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του δημάρχου Π. Σαρχώση με τον περιφερειάρχη, παρουσία και ομάδας αμπελοκαλλιεργητών. Αν και την Παρασκευή δεν προκύψει κάποια λύση και το υπουργείο συνεχίσει την ίδια τακτική τότε από τη Δευτέρα ο Τύρναβος θα μιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί.

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον Τύρναβο είναι το σχόλιο αγρότη της περιοχής ο οποίος σημείωσε με νόημα ότι “οι κυβερνώντες έσπειραν περιορισμούς και τώρα θα θερίσουν θύελλες”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση μέχρι και την Παρασκευή τότε σε τροχιά κινητοποιήσεων θα μπει και ο δήμος αφού σύμφωνα με το δήμαρχο το δημαρχείο θα παραμείνει κλειστό τη Δευτέρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ