ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ Α.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο ΑΣΤ. ΤΣΙΚΡΙΤΣΗΣ

Το νέο Δ.Σ του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου συγκροτήθηκε σε σώμα κατά τη διάρκεια της πρώτης του συνεδρίασης το βράδυ της Τετάρτης, αποφασίζοντας παράλληλα να καλέσει τα μέλη του συλλόγου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη

το απόγευμα της Παρασκευής.

Ειδικότερα το νέο δ.σ. είναι το εξής:

Πρόεδρος : Τσικριτσής Αστέριος

Αντιπρόεδρος :Παπράς Μάριος

Γραμματέας :Δαμασιώτης Ιωάννης

Ταμίας: Βασιλείου Λεωνίδας

Μέλη του Δ.Σ : Παπράς Ιωάννης, Μπαντόγιας Νικόλαος, Χαλκιάς Αθανάσιος

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Σε ανακοίνωση μετά τη συνεδρίαση το δ.σ. αναφέρει τα εξής:

“Το νεοσύστατο Δ. Σ καταδικάζει την πρόσφατη καταδίκη τριών αγροτοσυνδικαλιστών από τα αγροτοδικεία με τέσσερις μήνες φυλάκιση , η οποία αποτελεί ποινικοποίηση των αγώνων μας από τη σημερινή κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ,ώστε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα μας.

Καλούμε σε κινητοποίηση όλους τους αγρότες Τυρνάβου στο γραφείο του Υφ Αγροτικής Ανάπτυξης κ Βασίλη Κόκκαλη την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και ώρα 6:30μ.μ στη Λάρισα, με κυρία αιτήματα να ψηφισθεί  το ακατάσχετο 15.000€ στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς  και να καταργηθεί ο φόρος κατανάλωσης στο κρασί , για τα οποία δεσμεύτηκε  η κυβέρνηση ,δια στόματος του κ. Αποστολου με αφορμή τις τελευταίες αγροτικές κινητοποιήσεις .

Απαιτούμε από τη κυβέρνηση να παραμείνει το καθεστώς των διήμερων(4 διήμερα ) ως έχει για τους αμπελοκαλλιεργητές, μέσω των παραδοσιακών μικρών αμβύκων , επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα των αμπελουργών να κάνουν μεταποίηση του αγροτικού τους προϊόντος ,το οποίο αποτελεί συμπλήρωμα στο πενιχρό τους αγροτικό εισόδημα”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ