ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ – ΜΑΜΑΚΟΣ: ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΑΡΙΣΑ

Επικεφαλής στη νέα ενωτική κίνηση θα είναι η Ρ. Καραλαριώτου

Μετά από νέα συνάντηση και συζήτηση μεταξύ του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα-Πόλη του Αύριο» κ. Θανάση Μαμάκου και μελών της Επιτροπής της ίδιας παράταξης και της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κ. Ρένας Καραλαριώτου

και αφού αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, συμφωνήθηκαν και ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Είναι ξεκάθαρο, πλέον, σε όλους ότι η δημοτική αρχή  έχει αποτύχει. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη και οι περιοχές της, όχι μόνο δεν λύθηκαν, αλλά αρκετά χειροτέρεψαν. Τεσσεράμισι χρόνια πήγαν χαμένα. Η πόλη βιώνει τη στασιμότητα  και  πορεύεται χωρίς όραμα και σχέδιο, με οδηγό τη μετριότητα, τις ξεπερασμένες νοοτροπίες και τις κομματικές λογικές.

Ευκαιρίες χάθηκαν και προοπτική δεν υπάρχει για τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στη Λάρισα, ιδίως για τους νέους και τις νέες.

Μια σύγχρονη πόλη δεν μπορεί να πορεύεται χωρίς όραμα, χωρίς ταυτότητα, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς σαφείς στόχους.

Η Λάρισα χρειάζεται άμεσα αλλαγή! Η Λάρισα χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα. Δράσεις με σαφή κατεύθυνση. Δράσεις που θα στοχεύουν σε δυναμικές λύσεις και σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Δράσεις που θα την κάνουν πιο νοικοκυρεμένη, πιο καθαρή, πιο φιλόξενη, πιο ανθρώπινη, πιο ασφαλή και πιο σύγχρονη.

Όλοι οι μετέχοντες στην παρούσα συνάντηση, μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας, συμφωνήσαμε πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε οι δυο παρατάξεις να πορευθούμε  μαζί στις προσεχείς εκλογές, προσφέροντας στους δημότες ένα ξεκάθαρο, ρεαλιστικό και σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης της πόλης. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ισότιμα, όλοι μαζί, ενωμένοι, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τη Λάρισα και τους δημότες της, με επικεφαλής της προσπάθειας μας την κα Ρένα Καραλαριώτου.

 

Σήμερα αναλαμβάνουμε την υποχρέωση να συντάξουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της Λάρισας και ζητάμε τη στήριξη των συμπολιτών μας για να το υλοποιήσουμε. Το πρόγραμμά μας είναι ανοικτό στις καλύτερες ιδέες των ανθρώπων της πόλης, από όπου κι αν προέρχονται.

Σήμερα προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες και συμπολίτισσες που αισθάνονται την ίδια υποχρέωση απέναντι στον εαυτό τους και τα παιδιά τους για µια πόλη ανθρώπινη και σύγχρονη, λειτουργική και όμορφη, να αφήσουν στην άκρη προσωπικές σκοπιμότητες και φιλοδοξίες, κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις και  προκαταλήψεις. Για να ορθώσουμε το ανάστημα µας απέναντι σε κάθε τι  που από σκοπιμότητα, άγνοια ή κόπωση εμποδίζει το άλμα της πόλης προς τα εμπρός, στερώντας της την προοπτική που της αξίζει. Μπροστά στο συμφέρον της πόλης μας δεν χωρά τίποτε άλλο.

Ξεκινάμε σήμερα τη συνεργασία που ενώνει, που εμπνέει, που δημιουργεί λύσεις για τη Λάρισα και τους Λαρισαίους και που θα οδηγήσουν τη  Λάρισα μπροστά.

Στόχοι μας είναι:

Να  αναβαθμίσουμε το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Να ζούμε σε μια πόλη αλληλεγγύης, με περισσότερες κοινωνικές δομές και υπηρεσίες πρόνοιας, που θα αντιμετωπίζει    τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και θα υπηρετεί τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη

Να γίνει η Λάρισα, πόλη που στηρίζει την επιχειρηματικότητα, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις, που αγκαλιάζει την καινοτομία και την εξωστρέφεια, που προσελκύει επενδύσεις και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας

Να δημιουργήσουμε τη νέα ταυτότητα της Λάρισας , αναδεικνύοντας και αξιοποιώντας   τα ισχυρά μας σημεία ως πόλη, τα πλεονεκτήματα μας, πάνω στα οποία θα βασίσουμε την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της  και να την καταστήσουμε προορισμό και σημείο αναφοράς για όλους

Να υλοποιήσουμε τις αναπτυξιακές υποδομές και λειτουργίες που θα κάνουν τη Λάρισα σύγχρονη πόλη πρότυπο και κινητήριο δύναμη ανάπτυξης και προόδου της τοπικής οικονομίας.

Να είναι η Λάρισα, με τη συνδρομή του Δήμου, παραγωγικό, αγροτικό και επιχειρηματικό κέντρο στην καρδιά της Ελλάδας, καθώς ο πρωτογενής τομέας είναι η πηγή εισοδήματος για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της και κυρίως για τους κατοίκους των κοινοτήτων του διευρυμένου Δήμου Λαρισαίων

 

Με βάση το πρόγραμμα μας, το πολιτικό μας πλαίσιο και τις διαμορφωμένες κατευθυντήριες γραμμές της αυτοδιοικητικής μας φιλοσοφίας θα έρθουμε το αμέσως προσεχές διάστημα σε επαφή με πρόσωπα και φορείς, με στόχο τη δημιουργία μιας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, η οποία θα εκφραστεί  με  τη μορφή μιας νέας ενιαίας παράταξης .

Ακόμη, στο επόμενο διάστημα  οι εκλεγμένοι σύμβουλοι των δυο παρατάξεων θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεδρίαση ώστε να καθορισθεί το πλαίσιο για ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα συμμετάσχουν χωρίς διακρίσεις, όλοι όσοι ασπάζονται τους πολιτικούς μας στόχους και την προγραμματική μας πρόταση, η οποία θα οριστικοποιηθεί μετά από συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στα μέλη των δυο παρατάξεων .

Στην προσπάθειά μας αυτή δεν περισσεύει κανείς. Ανοίγουμε τις πόρτες μας διάπλατα και καλούμε σε συνεργασία και συμπόρευση όλους τους φορείς της πόλης, όλες τις συλλογικότητες, όλες τις προσωπικότητες, όλους τους πολίτες, Όλους αυτούς που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και τους ίδιους στόχους για την πόλη μας.

Ο αγώνας μας είναι κοινός, όπως και ο στόχος μας: Η Λάρισα δεν μπορεί να περιμένει. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία συνθήκη προόδου. »

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ