ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

«Ρήγμα» στην κατάληψη

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λάρισα.

Η πορεία, που ξεκίνησε από το χώρο του Ιδρύματος, κατέληξε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και την έδρα της Περιφέρειας, με τους φοιτητές να προχωρούν στην επίδοση ψηφίσματος στον αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλο, ενώ ανάλογη στάση πραγματοποιήθηκε και στο δημαρχείο, όπου τους φοιτητές υποδέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΣ Δ. Τάχος.

Οι φοιτητές (ΣΕΥΠ, ΣΔΟ και Σύλλογος Εστιακών Σπουδαστών) στο πλαίσιο της κινητοποίησης απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο και στη συνέχεια το ένα ρεύμα της οδού Παπαναστασίου, ενώ σε δηλώσεις τους εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, στηλιτεύοντας παράλληλα και το «ρήγμα» που καταγράφηκε στις δράσεις τους, με τη ΣΤΕΦ και τη ΣΤΕΓ να ψηφίζουν κατά της συνέχισης της κατάληψης αλλά και να απέχουν από τη σημερινή πορεία.

Σημειώνεται πως η κατάληψη του ΤΕΙ θα συνεχισθεί μέχρι και την Παρασκευή 19/10, ενώ αύριο στις 11 το πρωί όλοι οι φοιτητές καλούνται να λάβουν μέρος στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στο κεντρικό αμφιθέατρο για να αποφασιστεί η πορεία της κινητοποίησης για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ