ΤΣΙΠΟΥΡΟ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΜΕ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ

Σε αναζήτηση λύσεων που θα επιτρέψει στους διήμερους παραγωγούς να βράσουν τη φετινή χρονιά την παραγωγή τους βρίσκονται οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τη δήλωση συγκομιδής που κάνουν οι αμπελουργοί που παράγουν οινοποιήσιμα σταφύλια.

Αυτό που εξετάστηκε σήμερα και συζητιέται στα δύο υπουργεία, είναι να τυπώσει την ηλεκτρονική δήλωση συγκομιδής ο κάθε αγρότης δηλώντας και τους προορισμούς του προϊόντος και στη συνέχεια να επισκέπτεται το τελωνείο που θα του ανάβει το πράσινο φως για να βράσει τα στέμφυλα.

Για να μπορέσει να ισχύσει αυτή η λύση θα πρέπει το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει σχετική εγκύκλιο που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες και θα καθορίζει τη διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την περίπτωση ο κάθε παραγωγός θα έχει ακέραιη την ευθύνη για τους προορισμούς των σταφυλιών που ανέφερε στη δήλωση συγκομιδής.

Τόσο αυτή η πρόταση, όσο και οι άλλες που έχουν κατατεθεί στο τραπέζι του διαλόγου αναμένεται να συζητηθούν στη συνάντηση του δημάρχου Τυρνάβου Π. Σαρχώση με τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ