ΑΜΕΣΗ ΨΗΦΙΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Β. Κόκκαλη

Την άμεση ψήφιση τροπολογίας για το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών πριν την κατάθεση των τσεκ της πρώτης δόση της ενιαίας ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων ζήτησαν σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Παρασκευής με τον υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλης αγρότες μέλη της ΕΟΑΣΝΛ,

που με τη συμπαράσταση συναδέλφων τους από την Καρδίτσα πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του γραφείου του στη Λάρισα.

Ο χώρος αποδείχτηκε πολύ μικρός για να χωρέσει την οργή των αγροτών, που στο άκουσμα πως ο κ. Κόκκαλης δεν μπορεί να δεσμευτεί για ψήφιση της τροπολογίας, που κατατέθηκε από χθες στο υπουργείο Οικονομικών, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή, αντέτειναν πως «η κυβέρνηση κατάφερε και ψήφισε μέσα σε μια νύχτα μνημόνια 7.000 σελίδων», επιμένοντας στο ακατάσχετο για ποσό μέχρι 15.000 ευρώ.

«Το αίτημά σας είναι νόμιμο και λογικό, η τροπολογία έχει σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο δεν μπορώ να δεσμευθώ πως θα ψηφισθεί μέχρι την άλλη Παρασκευή», επέμεινε από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης, ο οποίος αναφερόμενος και στην κατάργηση του ειδικού φόρου στο κρασί υπογράμμισε πως «περιμένουμε την τυπική κατάργηση του φόρου μετά την απόφαση και του ΣτΕ με την οποία και θα συμμορφωθούμε».

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι αγρότες επέμειναν να παραμείνει ως έχει το καθεστώς των διημέρων στο τσίπουρο, ενώ ζήτησαν και τη θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών για το σύνολο των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στο τραπέζι τέθηκαν ακόμη ζητήματα που αφορούν στη νιτρορύπανση, τη χορήγηση των εξισωτικών, αλλά και το τεράστιο θέμα των «αγροτοδικείων» που ποινικοποιεί τους αγώνες του αγροτικού κόσμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ