ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΚΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Το ψωμί που παρασκευάζεται από αλεύρι κάνναβης παρασκευάζεται ήδη από την αρχή της εβδομάδας στον παραδοσιακό φούρνο Γκούμα στο κέντρο του Αμπελώνα.

Εμπειροι αρτοποιοί και με ανοικτό πνεύμα οι ιδιοκτήτες του φούρνου αποφάσισαν να δοκιμάσουν και το νέο προϊόν που παρασκευάζεται από αλεύρι το οποίο εισάγεται από την Ιταλία και έτσι έφεραν και στον Αμπελώνα ένα πρωτοποριακό προϊόν, το ψωμί από αλεύρι κάνναβης, το οποίο, όπως αναφέρουν και οι επιστήμονες, έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Σύμφωνα με τον κ. Γκούμα τον έμπειρο ιδιοκτήτη του φούρνου οι πελάτες είναι κάπως επιφυλακτικοί στο άκουσμα του αλευριού κάνναβης νώ υπάρχουν και κάποιοι που ήδη διάβασαν για τις ευεργετικές ιδιότητες του ψωμιού και σπεύδουν να το αγοράσουν για να το δοκιμάσουν. Πάντως στο φούρνο υπάρχει ήδη κομμένο ψωμί σε φέτες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τη νέα γεύση.

Το ψωμί πωλείται, σε καρβελάκια των 400 γρ. και είναι κάπως ακριβότερο από το κανονικό ψωμί αφού το αλεύρι του που εισάγεται από την Ιταλία έρχεται σε τιμή σχεδόν τριπλάσια από την κανονική.

Πάντως αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουν οι καταναλωτές και να το εντάξουν στη διατροφή τους, αφού έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι χωρίς γλουτένη.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες το ψωμί από αλεύρι κάνναβης περιέχει:

Φώσφορο, ο οποίος συμβάλλει στη:

φυσιολογική λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών

ισορροπία ενέργειας-μεταβολισμού

συντήρηση υγιών οστών και δοντιών

Μαγνησίο, το οποίο συμβάλλει στη:

φυσική λειτουργία των μυών

διαδικασία πρωτεϊνοσύνθεσης

φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

μείωση της κόπωσης και κούρασης

Ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη:

διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ