ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ” ΤΗΣ ΔΕΗ

Δηλώσεις του πρόεδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη “για νομοθετικές πρωτοβουλίες της σημερινής Κυβέρνησης, που οδήγησαν τη ΔΕΗ σε ζημιές άνω του 1 δις ευρώ”, επικαλείται ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας,

συνυπογράφοντας σχετική ερώτηση του Τομεάρχη Περιβάλλοντος της ΝΔ κ. Κώστα Σκρέκα.

«Την ώρα που η ΔΕΗ καταρρέει και  τα ληξιπρόθεσμα χρέη της έχουν εκτιναχτεί την τελευταία τριετία, ο διορισμένος από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ Πρόεδρος της Εταιρείας επιρρίπτει σοβαρότατες ευθύνες για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη σημερινή Κυβέρνηση.

Ερωτούμε τον αρμόδιο Υπουργό “εάν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόστισαν στη ΔΕΗ πάνω από 1 δις ευρώ και είναι υπεύθυνες για την κατάρρευση της Εταιρείας και σε ποιες πρωτοβουλίες προσανατολίζεται για την διάσωσή της”», δήλωσε ο Λαρισαίος πολιτικός.

Στην ερώτηση αναφέρεται:

«Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ σε κυριακάτικη εφημερίδα, που αφήνει σοβαρές αιχμές κατά των ίδιων των υπουργών της κυβέρνησης για τις ζημιές της ΔΕΗ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ αναφέρει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των υπουργών Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη και κ. Σταθάκη που ζημίωσαν κατά  σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ τη ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη οι έκτακτες δαπάνες της ΔΕΗ το 2015-2018 ανήλθαν σε € 1.200 εκατ. περίπου

Μ΄αυτόν τον τρόπο τους κατηγορεί εμμέσως ότι αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της ΔΕΗ που έχει φθάσει μέσα σε τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018, από μια ισχυρή κερδοφόρα και βιώσιμη εταιρεία να μετατραπεί σε εταιρεία «φάντασμα» με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον.

Και βέβαια σε όλα αυτά ο Πρόεδρος και Δνων Σύμβουλος της ΔΕΗ δεν αναφέρει τις τραγικές επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρείας από το κίνημα «δεν πληρώνω» του κ. Τσίπρα, αλλά και την απόφαση της διοίκησης να μην εισπράττει τους λογαριασμούς με υπόλοιπα μέχρι 1000 ευρώ,  από καταναλωτές υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων και ακινήτων, με δυσμενείς φυσικά συνέπειες στην εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ