ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ (ΦΩΤΟ)

Στόχος μέσα στα επόμενα χρόνια το 50% των κατοίκων της πόλης να χρησιμοποιεί το φιλικό προς το περιβάλλον καύσιμο

Με κάθε επισημότητα και παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλου έγιναν χθες στον Τύρναβο τα εγκαίνια της λειτουργίας του σταθμού αποσυμπιεσμένου φυσικού αερίου της ΕΔΑ Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας που σηματοδοτεί την έναρξη τροφοδότησης της πόλης με το καύσιμο που βάζει τον Τύρναβο στο χάρτη

των περιοχών που χρησιμοποιούν φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Αυτό άλλωστε τόνισε και ο κ. Φάμελλος σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«To φυσικό αέριο αποτελεί το καύσιμο βάσης για την μετάβαση της χώρας στην περίοδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Συμβάλει ιδιαίτερα και στην μάχη του μετριασμού της κλιματικής αλλαγής, μιας και είναι το πιο περιβαλλοντικό από τα ορυκτά καύσιμα, ενώ οι προδιαγραφές οι οποίες έχουν γίνει εξασφαλίζουν τους πολίτες ότι αυτή η μετάβαση στο φυσικό αέριο μπορεί να γίνει με ασφάλεια με περιβαλλοντική απόδοση, αλλά και με μεγάλη οικονομία».

Για ιστορική στιγμή για την πόλη του Τυρνάβου, καθώς αλλάζει η ενεργειακή ατζέντα της πόλης», έκανε λόγο ο δήμαρχος Τυρνάβου, Παναγιώτης Σαρχώσης, τονίζοντας το μεγάλο ενδιαφέρον των κατοίκων του Τυρνάβου, για να συνδεθούν στο δίκτυο. Ο δήμαρχος επεσήμανε ότι με την λειτουργία του σταθμού ανοίγονται τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες στην περιοχή και παράλληλα προστατεύεται αποφασιστικά το περιβάλλον.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε Λεωνίδας Μπακούρας δήλωσε ότι όλες οι κωμοπόλεις της Θεσσαλίας θα πάρουν φυσικό αέριο το επόμενο διάστημα, ενώ μιλώντας για το έργο που εγκαινιάστηκε στον Τύρναβο υποστήριξε ότι «στόχος είναι μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια το 50% του πληθυσμού του Τυρνάβου να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) Δημήτρης Τζώρτζης σε δήλωση του δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις σε συνεργασία με την ΕΔΑ ΘΕΣΣ, με στόχο – όπως είπε – όλο και περισσότεροι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ