ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ Η ΑΕΛ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Σε εντός έδρας ήττα από τη Λαμία με σκορ 1-2 υποχρεώθηκε η ΑΕΛ, που αν και προηγήθηκε με όμορφο τέρμα του Ντέλετιτς έχασε τελικά το παιχνίδι που έγινε στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL.

Καλύτεροι οι «βυσσινί» στο πρώτο μέρος απείλησαν μόλις στο 2’, όταν ο Μόρας που επανήλθε μετά τον τραυματισμό του έπιασε την κεφαλιά από κοντά, μετά το φάουλ του Πίτι, αλλά δεν βρήκε εστία, ενώ μόλις στο 11’ η ΑΕΛ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, με το Σαχίτι να μην μπορεί να συνεχίσει δίνοντας τη θέση του στον Ακόστα.

Στο 24’ και το 28’ η ΑΕΛ απείλησε με σουτ του δραστήριου Πίτι που δεν βρήκαν στόχο και στο 30’ πανηγύρισε το 1-0 μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ντέλετιτς, ο οποίος κινήθηκε διαγώνια από τα δεξιά, έμεινε όρθιος ανάμεσα σε τρεις αντιπάλους, έκανε το δυνατό αριστερό σουτ και έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σαράνοβ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του!

Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει με τον πάντα υπολογίσιμο Επστάιν, ο οποίος στο 40’ έκανε τη σέντρα, ο Μπαράλες απέτυχε στην κεφαλιά και ο Βασιλαντωνόπουλος που περίμενε στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ στέλνοντας όμως τη μπάλα άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε κάτω από αποδοκιμασίες μετά το «κιτρίνισμα» του Μόρα, ο οποίος διαμαρτυρόμενος στον Κομίνη για δυνατό μαρκάρισμα του Δημούτσου στο Μπαργκάν είδε το Θεσπρωτό ρέφερι να τον τιμωρεί (45’+ 2’)’ αφήνοντας το Δημούτσο που αγωνιζόταν από το 27’ με κίτρινη να συνεχίσει στον αγώνα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, όταν στο 48’ ο Επστάιν εκτέλεσε κερδισμένο φάουλ, ο Πλιάτσικας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαράλες με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κρίστινσον γράφοντας το 1-1 για την ομάδα της Φθιώτιδας.

Οι Λαμιώτες επιχείρησαν να γίνουν πιο επιθετικοί και στο 56’ έχασαν σημαντική ευκαιρία, όταν βγαίνοντας στην κόντρα Βασιλαντωνόπουλος και Μπλάζιτς άλλαξαν τη μπάλα, ο τελευταίος έδωσε στον Επστάιν, ο οποίος από θέση τετ α τετ με τον Κρίστινσον έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε από τον Ισλανδό κίπερ της ΑΕΛ!

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στην ανατροπή στο 65’, όταν ο Βασιλαντωνόπουλος δέχτηκε τη μπάλα, έκανε το γύρισμα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από Καραμάνο και Μπαράλες, έφτασε στον Επστάιν, ο οποίος “εκτέλεσε” από κοντά σημειώνοντας το 1-2 για τη Λαμία, ενώ στο 75’ οι Λαμιώτες έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Βάντερσον με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η ΑΕΛ πίεσε για την ισοφάριση, είχε μια φάση στο 90’ με το Μόρα να αστοχεί από κοντά, ωστόσο το τελικό σφύριγμα του Κομίνη βρήκε την ΑΕΛ ηττημένη και τη Λαμία να πανηγυρίζει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα!

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μπάλλας (75′ Μιλοσάβλιεβιτς), Σαχίτι (13′ λ. τρ. Ακόστα), Πίτι, Ντέλετιτς, Μπαργκάν (70′ Κούνιτς).

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Σκόνδρας, Μπλάζιτς (63′ Οσμάν), Δημούτσος (68′ Μπερτόλιο), Επστάιν (83′ Ασίγκμπα) Καραμάνος, Μπαράλες.

Παράπονα για το διαιτητή

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ, εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία, αναφέροντας τα εξής:

Το έργο της Ξάνθης ολοκληρώθηκε με διαιτησία Κομίνη, με σχέδιο Τριτσώνη και με πολλά αδικαιολόγητα λάθη δικών μας ανθρώπων.

Έχουμε βρεθεί σε πολύ δυσκολότερες θέσεις και τα έχουμε διορθώσει όλα, γιατί είμαστε διαφορετική ΑΕΛ από τότε που μας έριχναν και επικρατούσε η σιωπή των σφαγμένων αμνών.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: gazzetta.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ