ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΟΙ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Τυρνάβου που υπογράφουν οι δ.σ. Στέλιος Χατζηκράχτης, Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας

Οι αμπελοκαλλιεργητές του Δήμου Τυρνάβου βρίσκονται για ακόμα μια φορά με την πλάτη στον τοίχο και ο λόγος είναι, ότι δεν μπορούν τα «ανοίξουν τα καζάνια» για την παραγωγή του παραδοσιακού προϊόντος, του τσίπουρου, που αποτελεί το οικονομικό στήριγμα του αγρότη της περιοχής μας.

Οι ευθύνες του προβλήματος ανήκουν στην σημερινή κυβέρνηση και στις προηγούμενες που έχουν ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τα μνημόνια σε συμφωνία με τον ΟΟΣΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στόχος τους είναι να βγάλουν από τη μέση τους μικρούς παραγωγούς για να κάνουν άνετα το «παιχνίδι τους» οι εγχώριες μεγάλες εταιρείες εμφιάλωσης και τα ξένα μονοπώλια.

Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής μας και ιδιαίτερα οι νέοι αγρότες, που έχουν επενδύσει το μέλλον τους στον τομέα αυτό. Άγονται και φέρονται το τελευταίο διάστημα, από υπουργείο σε υπουργείο από τοπικούς και κυβερνητικούς παράγοντες για να δοθεί λύση στη φετινή παραγωγή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα και τους αγρότες της περιοχής μας να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί οι τρικλοποδιές που τους βάζουν δεν θα έχουν τελειωμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ