ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ ΙΣΟΒΙΤΗΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με τον πλέον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις παθολόγου γιατρού που από 10ημέρου είχε επισκεφθεί κρατούμενο των φυλακών Λάρισας που προχώρησε σε απεργία πείνας και δίψας διαμαρτυρόμενος για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών, καθώς ο κρατούμενος παρουσιάζοντας πλέον σημαντική απώλεια βάρους

και παθολογικά προβλήματα μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Σημειώνεται πως ο ισοβίτης-σπουδαστής Α.Κ, που νοσηλεύεται φρουρούμενος, φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας προκειμένου να μπορεί να παρευρίσκεται στις συμβουλευτικές ομάδες του ΕΑΠ που πραγματοποιούνται στο ΤΕΙ Λάρισας, ενώ σε πρόσφατη συνάντησή του με τον εισαγγελέα επέμεινε στο αίτημά του προτείνοντας μάλιστα τη χρήση του ειδικού «βραχιολιού» για κρατούμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κρατούμενος από τη συνεχιζόμενη απεργία πείνας έχει χάσει περίπου 10 κιλά, παρουσιάζει προβλήματα στην πίεση, ταχυπαλμίες, ενώ έχει έντονες ζαλάδες και αδυναμία να σταθεί όρθιος λόγω μεγάλης και ραγδαίας κατάπτωσης του οργανισμού του.

Μιλώντας στο paidis.com η συνεργαζόμενη με το δικηγορικό γραφείο του Α. Κούγια δικηγόρος του Χρ. Μητρονάτσιου επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Α.Κ να νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα στο νοσοκομείο, ενώ όπως μας ενημέρωσε ήδη έχει κατατεθεί νομότυπα και εμπρόθεσμα προσφυγή κατά της απόφασης που απέρριψε την αίτηση εκπαιδευτικής άδειας του κρατουμένου-σπουδαστή.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ