ΕΠΑΝΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με γοργούς ρυθμούς τρέχει το πρόγραμμα δράσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας, ενώ ψηλά στο σχεδιασμό παραμένει πάντα η επανέκθεση και ανανέωση των έργων της περίφημης Συλλογής Κατσίγρα που φιλοξενείται μόνιμα στη Δημοτική Πινακοθήκη.

«Με συγκροτημένη πολιτική και διάθεση εξωστρέφειας απέναντι σε έναν οργανισμό πανελλαδικής εμβέλειας και κύρους προχωράμε με χρονικό ορίζοντα 10ετίας στην επανέκθεση και ανανέωση των έργων της Συλλογής Κατσίγρα», θυμίζουμε την τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων και προέδρου της Πινακοθήκης Απ. Καλογιάννη ενάμιση περίπου χρόνο πριν, που ευτυχώς για την πόλη και τη μοναδικότητα των έργων δεν έμεινε στα λόγια αφού ήδη τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε στην Πινακοθήκη η παρουσίαση της μουσειογραφικής μελέτης σχετικά με την επανέκθεση της Συλλογής Γ.Ι. Κατσίγρα, η οποία εκπονήθηκε από τον αρχιτέκτονα μηχανικό Αντώνη Μόρα.

«Πρόκειται για μια σπουδαία και ολοκληρωμένη δουλειά που γίνεται σε συνεργασία με την επιμελήτρια της έκθεσης και διευθύντρια του ΜΣΤΘ Σ. Τσιάρα, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι η προσέγγιση της συλλογής με μια πολύ πιο σύγχρονη ματιά», τόνισε μιλώντας στο paidis.com η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης Άννυ Ψάρρα-Περίφανου, προσθέτοντας πως το 40% των έργων θα παραμείνουν, ενώ το υπόλοιπο 60% θα ανανεωθεί με έργα που βρίσκονται στα ντεπό της Πινακοθήκης, πολλά δε θα εκτεθούν για πρώτη φορά.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο, όπως ανέφερε η κ. Ψάρρα έχουν ήδη εκδοθεί δίγλωσσοι κατάλογοι που αφορούν στα εκθέματα, παράλληλα θα καλυφθούν και ψηφιακές διαδράσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στο συλλέκτη Κατσίγρα με αναφορές σε προσωπικά αντικείμενα, επιστολές κλπ. που τον αφορούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση της μόνιμης συλλογής θα προστεθούν και επιπλέον χώροι προκειμένου να καλυφθεί όλη η γκάμα της, ενώ παράλληλα δρομολογούνται και εργασίες που αφορούν σε ένα γενικότερο «λίφτινγκ» της Πινακοθήκης.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά η οποία με την ολοκλήρωσή της θα αναδείξει τον πολιτιστικό πλούτο, την εξωστρέφεια και τη δυναμική της πόλης», κατέληξε η κ. Ψάρρα, δίνοντας μας το στίγμα για τα καλύτερα που έρχονται!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ